Tror Apple Watch nå blir mer attraktiv for flere

Blandende reaksjoner på Apples nyheter.

RASKERE APPER: Vil Apple gjøre det enklere å utvikle raskere apper til Apple Watch? FOTO: APPLE
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Redaktør i magasinet Lyd&Bilde, Lasse Svendsen, er ikke overrasket over at Apple med nye WatchOS gjør smartklokken mindre avhengig av telefonen ved at den nå åpnes for at apper kan kjøre alene på klokken.

— Den tette koblingen til telefonen har helt klart vært en begrensing, og dette vil gjøre Apple Watch mer attraktiv for mange.

Det var mye snakk om Siri på dagens lansering, og hvordan Apples talestyrte søketjeneste blir smartere og mer proaktiv.

— Det er vel og bra, men så lenge ikke Apple kommer med en norsk versjon er dette en rett så amputert nyhet. La oss derfor håpe en norsk Siri-versjon er på plass før Ios 9 blir klar for nedlastning til høsten, sier Svendsen.

Han ikke overrasket over multitasking og splittskjerm for Ipad ble lansert, men er snarer forundret over at Apple ikke har klart å fikse dette tidligere.

— Dette har vært mulig på Android lenge og er en viktig funksjon.

Les også:

Les også

Fem ting du bør vite før du kjøper smartklokke

Spenning rundt bedre batteri

På spørsmål om hva han tror om Apples løfter om økt batteritid, svarer Svendsen at Lyd&Bildes tester har vist at Apples påståtte batteritider holder vann.

— Batteritid er viktig for mange brukere, og ikke minst viktig for Apple Watch og dens suksess. Ingen er interessert i å lade smartklokken to ganger om dagen.

Også i de store tek-redaksjonene i USA og Storbritannia skrives det mye om batteritid.

— Apple forventer at hele systemet på Iphonen din vil fungere betydelig kjappere og med lavere energibruk, noe som igjen vil gi en ekstra time på batteriets levetid, skriver The Guardian.

Tror Apple Watch blir bedre

DIREKTE FRA PERISCOPE. Marques Brownlee er kjent som en teknologi-kritiker, og ble til og med kalt for "den beste teknologikommentatoren på planeten vår", av Google-toppsjefen Vic Gundaotra i 2013.

Marques Brownlee, en av de store på YouTube via sin kanal MKBHD (over 2,5 millioner abonnenter),periscopet sin umiddelbare respons om konferansen for rekordmange følgere mandag kveld norsk tid. Brownlee var definitivt ikke skuffet over utviklerkonferansen, og synes folk er blitt bortskjemt de siste årene med nyheter fra Apple.

Han har prøvd ulike smartklokker og har vært skeptisk til Apple Watch fordi den er for treg.

— Men det skal Apple fikse nå, påpeker han.

Det samme skriver tek-avisen The Verge.

— Den nye verktøykassen som de nå lanserer vil være en milepæl. Apple Watchs apper er - helt ærlig - helt forferdelige, skriver The Verge.

Har tro på nye «El Capitan»

Journalist Anders B. Smedsrud i teknologinettstedet

som fulgte lanseringen tett, synes det meste var som forventet.

— Appleslet med mye feil etter lanseringen av det forrige operativsystemet i fjor, OS XYosemite, og jeg tror nye OS X «El Capitan» er akkurat den medisinene mange millioner Mac-maskiner der ute trenger akkurat nå.

Han er mer skuffet over Apple Music, som han mener har lite nytt å by på med unntak av muligheten for å strømme musikkvideoer. Smedsrud peker også på at flere av de nye tjenestene og funksjonaliteten foreløpig bare vil være tilgjengelig i visse markeder.

Mer om konferansen:

Les også

Her er de største Apple-nyhetene

Les også

Dette er de heteste ryktene før kveldens Apple-event

Apple Music kommer 30. juni

Les også:

Les også

Apple vil selge følelsene dine

Les også

- Apple Watch er treig, irriterende og klønete

SJEKK VÅR APPLE-SIDE

Publisert: