Hvor mye koster det å lade mobilen?

De aller fleste bommer fullstendig, vet du svaret?

Mobiler trenger strøm, men hvor mye koster mobilens strømforbuk deg i løpet av et år? Illustrasjonsfoto: Smartly
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Strømregningen har vel de fleste et forhold til. Men hvor mye koster det egentlig å holde kjøleskap, varmepumper og vaskemaskiner gående. For ikke å snakke om mobiltelefonen, livsledsageren vår som gjerne må lades både én og to ganger i døgnet.

Det var spørsmålet Statnett spurte strømkunder om i en spørreundersøkelse: Hvor mye koster det å lade en smarttelefon to timer om dagen i ett år?

Hva tror du, hvor mye koster det å lade en gjennomsnittsmobil et helt år? Svar i vår poll før du får fasiten litt lenger ned i saken.

PS! Om det skulle være noen trøst, så bommet undertegnede til tross for at han pliktoppfyllende leser av husets strømmåler annen hver måned (ja, jeg er positiv til

Les også

smarte strømmålere

som alle strømkunder skal ha på plass innen 1. januar 2019).

Nå kommer de snart:

Les også

Fem ting du bør vite om smarte strømmålere

Les også

Apples Siri ringte ambulansen, reddet ettåring

Fasit

I undersøkelsen TNS Gallup har gjort for Statsnett anslår 38 prosent 300 kroner, 24 prosent tipper 30 kroner og 29 prosent vil ikke mene noe.

Kun ni prosent svarer det som oppgis som riktig svar i undersøkelsen: Tre kroner for et helt år med lading av en gjennomsnittsmobil.

Forbruket til mobilstrøm vil selvsagt variere mye med bruk og mobiltelefontype. Noen telefoner må lades oftere etter ett eller to år.

Det amerikanske softwareselskapet Opower har målt en fullading av Iphone 6 til 10,5 wattimer, eller 3,8 kilowattimer i året hvis du lader et tomt batteri fullt opp én gang daglig. Med norske strømpriser blir det en årlig utgift på litt over tre kroner.

For en Iphone 6s vil tilsvarende ladefrekvens koste rundt fem kroner året.

— En del reflekterer kanskje ikke over hvor mye strøm en mobiltelefon bruker, men jeg vil tro at flere vil bli overrasket over hvor liten kostnad det dreier seg om, sier Nina Yong Kviberg, kommunikasjons- og samfunnspolitikksjef i Statnett, i en pressemelding.

Få med deg høstens viktigste Apple-nyheter:

Les også

Ikeas trådløse lading er genial

Les også

Her er de beste nyhetene som snart kommer på din Iphone

Publisert: