Heidi (49) fikk flaggstang over seg og døde

Navnet er frigitt etter dødsulykken ved Holmenkollen kapell i Oslo julaften.

Publisert Publisert

DØDE: Det var trebarnsmoren Heidi Rusten Lohrmann (49) som mistet livet da hun ble truffet av en flaggstang som blåste ned ved Holmenkollen kapell i Oslo julaften. Foto: Scanpix

  • NTB

Politiet friga navnet på den forulykkede lørdag, etter avtale med de pårørende. Familien ønsker ingen henvendelser fra mediene, opplyser kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Heidi Rusten Lohrmann døde etter å ha blitt truffet av den brukne flaggstangen da hun skulle delta på julegudstjeneste i kapellet torsdag.

Les også:

Les også

Kvinne fikk flaggstang over seg og døde i Oslo

Blåste kraftig

Vitner fortalte at det blåste kraftig på stedet og at flaggstangen brakk. Små barn som sang under gudstjenesten, ble geleidet ut via en annen utgang slik at de skulle slippe å se kvinnen som lå på bakken.

— Det er en dypt tragisk hendelse. Familien kom hit for å feire glede og for å innlede feiringen de har forberedt lenge. Dette skulle være en feiring av glede. Så skjedde det stikk motsatte, sa prost Trond Bakkevig i Vestre Aker kirke til NRKetter ulykken.

Preget av dødsulykken

Julegudstjenesten der kongefamilien var til stedet 1. juledag gikk som planlagt, men var preget av den tragiske ulykken.

— I dag kjenner vi på avmakt og hjelpeløshet i det som føles som meningsløst, sa prest Hanne Elstrøm før hun tente lys og ba en bønn for trebarnsmoren.

Kong Harald og dronning Sonja, prinsesse Märtha Louise med ektemann Ari Behn og deres tre barn var til stede ved gudstjenesten.

Les også:

Les også

Flaggstangen beslaglagt av politiet

Stor sorg

Trebarnsmoren jobbet som avdelingsdirektør i Arbeids— og sosialdepartementet.

— Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at Heidi Rusten Lohrmann er død. Våre tanker går til hennes nærmeste familie. Heidi var en svært dyktig medarbeider som mange var glade i. Hun vil bli dypt savnet i Arbeids- og sosialdepartementet, sier departementsråd Ellen Seip.

Blir undersøkt

Flaggstangen ble beslaglagt etter dødsulykken og vil bli undersøkt i løpet av neste uke.

— Om de tekniske undersøkelsen av flaggstangen ikke tilsier noe annet, så vil det ikke foretas ytterligere etterforskningsskritt, sier vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Publisert