Tine ber bønder vente med slakting

Tine har satt i gang flere tiltak for å hjelpe bønder som sliter med fôrmangel. De ber bønder vente med å slakte dyrene.

Publisert: Publisert:

Ståle Hansen driver med ammeku på Aurskog Høland. Han sliter nå med dårlige fôravlinger som følge av tørken, og vurderer å sende dyr til slakt på grunn av fôrmangelen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

NTB

Bøndene fortviler over den verste sommertørken siden 1947. Tørken fører til dårlige fôr- og kornavlinger for bøndene, noe som gir store utfordringer.

For å få en oversikt over situasjonen har Tine gjort en undersøkelse av førsteslåtten ved flere gårdsbruk, skriver Nationen.

– Generelt sett er det reduserte avlinger rundt om i landet, sier Ingunn Schei i Tines fagavdeling. Hun sier undersøkelsen viser at spesielt fylkene rundt Oslofjorden hadde dårligst førsteslått.

Tine har satt i gang tiltak for å spare på gresset og anbefaler medlemmene å gi mer kraftfôr til dyrene.

– Vi vil ikke at bøndene skal sende dyrene til slakt før det er gjort en grundig vurdering av de økonomiske forholdene, sier Schei.

Styreleder i Tine, Trond Reierstad, sier han har stor sympati med dem som sliter og forstår at bønder vurderer å slakte ned.

– Jeg kan forstå at man tenker tanken, men jeg tror at det er viktig at man først får hjelp til å planlegge nødvendige tiltak, sier han.

Publisert: