Slik fikk babyen din plass inne i magen

Med en nyfødt baby i armene er det nesten umulig å forstå. Men jo, det gikk an! Se bildene.

PLASS NOK: - Det er det ingen ting som er mer spesielt. Foreldre elsker å se hvordan deres baby faktisk fikk plass, sier fødselsfotograf Marry Fermont. DRA DEG VIDERE I BILDESERIEN.
baby2.jpg
baby3.jpg
baby4.jpg
baby6.jpg
BABY NR. 100: Fotografen selv fødte lille Liv i sommer. Far og datter ble foreviget av fotografens egen fotolærling, Lobke Koppens.
baby8.jpg
baby10.jpg
baby12.jpg
baby11.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Da fødselsfotograf Marry Fermont i Fermont Fotografie dokumenterte sin første fødsel, viste jordmoren foreldrene hvordan babyen hadde ligget inne i magen. Fermont elsket bildet, og hun la merke til at også foreldrene syntes det var veldig flott å se etterpå.

— Du ser babyen bli født. Men med én gang den kommer ut, er det vanskelig å forstå at den i det hele tatt var inne i deg. Et slikt bilde gir deg en idé om hvordan den fikk plass, sier Fermont.

Fødsel nummer 100 var hennes egen

Fermont startet karrieren som fødselsfotograf i 2011. Siden oppstarten har hun dokumentert 99 fødsler.

— Fødsel nummer 100 hvor jeg var til stede, var min egen. Min datter Liv ble født 6. juli i år, og fødselen ble dokumentert av fotograf Lobke Koppens, som jeg selv hadde lært opp, forteller Fermont til Babyverden.

Når Fermont følger en fødsel, spør hun ofte jordmoren om å holde babyen slik at foreldrene kan se hvordan babyen lå inne i magen. En viktig forutsetning for å kunne ta et slikt bilde, er at babyen har god temperatur og at det er tid til å gjøre det.

Kommunelege frykter tilknytningsskader:

Les også

Advarer småbarnsforeldre mot mobilbruk

Babyen har vært i morens mage så lenge, og etter ni måneder passer den akkurat i farens hånd. Marry Fermont

— Veldig stemningsfulle

— Fantastisk flotte bilder som viser godt hvor sammenkrøllet den lille ligger i magen! Veldig stemningsfulle, sier jordmor Grethe R. Teigen om bildene.

Hun forteller at mange synes det er rart at vi kan kjenne utvendig hvordan babyen ligger. Rundt 60 prosent av babyene ligger med ryggen mot venstre side, rundt 40 prosent med ryggen til høyre side.

— Mange sier at de synes det er utrolig at de har fått plass inne i magen, når de ser størrelsen. Noen synes det er rart at de ligger mange uker med hodet nedover, de lurer på om det ikke er skadelig for babyen, sier Teigen.

— Babyene elsker å ligge tett sammen når de blir født, de liker ikke å bli kledd av, det føles litt skummelt. En vil se at når en legger baby på mors bryst, ligger de med opptrukne bein, så de fortsetter å ligge sammenkrøllet en god stund. Barn som har ligget lenge i seteleie, vil spesielt trenge en god stund før de klarer naturlig å strekke ut beina, legger hun til.

Passer akkurat i farens hånd

Marry Fermont forteller at mange ønsker nettopp et slikt bilde av sin egen baby.

PASSER FARS HÅND: Slike stemningsfulle bilder fra fødselen kan være viktige, ikke bare for å huske ett av de mest spesielle øyeblikkene i livet, men også for å fordøye fødselen og alt som skjedde.

— Vanligvis er det moren som ønsker at partneren hennes skal holde babyen slik, men det er ikke alle fedre som våger å gjøre det, sier hun.Noen ganger viser hun dem hvordan de kan holde babyen, og gir så babyen til dem. Men dersom jordmoren er der, spør de også ofte henne om å holde babyen på bildet.

— Men det er litt mer spesielt dersom faren holder babyen. Babyen har vært i morens mage så lenge, og etter ni måneder passer den akkurat i farens hånd. Spør du meg, er det ingen ting som er mer spesielt. Når foreldrene ser bildene, blir det mange «åååååh» og «aaaaah». De elsker å se hvordan deres baby faktisk fikk plass, sier Fermont.

Bilder for å fordøye og huske fødselen

De unike bildene av de nyfødte babyene har nå fått internasjonal oppmerksomhet.

Nå som Fermont selv er blitt mamma, forstår hun enda bedre hvor viktige bilder fra fødselen er. Ikke bare for å huske ett av de mest spesielle øyeblikkene i livet, men også for å fordøye fødselen og alt som skjedde.

— Jeg ser mye på bildene. Jeg er sikker på at når Liv vokser opp, vil det være hyggelig også for henne å se tilbake på dem. De viser hvor stor pris vi satte på å få henne, sier Fermont.

Du kan følge Marry Fermont på hennes nettsider fermontfotografie.nlog hennes Facebook-side.

Les også

- Vi ser nybakte mødre som ikke får med seg signaler på sult

Les også

I

Les også

nfluensa hos gravide kan skade barnet

Les også

Ny forskning tilbakeviser sammenhengen mellom svangerskapsdepresjon og tidlig fødsel

Artikkelen er skrevet av Babyverden.

Publisert: