Apple-maskin solgt for 6 millioner

Den legendarisk «garasje-maskinen» Apple I kostet 666.66 dollar da den ble lansert.

Publisert: Publisert:

Sommeren 1976 ble det som av mange regnes som verdens første personlige datamaskin og starten på PC-revolusjonen, Apple I, lansert.

Nesten 40 år og over en milliard solgte Apple-produkter senere, gikk en av de første hundre Apple I-maskinene nylig under hammeren hos Bonhams i New York for 905.000 dollar eller nesten 6 millioner kroner, melder det amerikanske auksjonshuset.

Det var Henry Ford Museum som la inn vinnerbudet på det som skal være ny prisrekord for en Apple-datamaskin. De sikret seg dermed Apple-klenodiet som ifølge Wikipedia skal være én av i alt 61 Apple I-maskiner som fortsatt eksisterer, hvorav seks skal være fullt fungerende.

Ifølge auksjonsansvarlig Cassandra Hatton, skal det solgte eksemplaret være i meget god stand. Med på kjøpet følger tastatur, en Sanyo-monitor, to kassett-dekk og en spesiallaget strømforsyning i en egen treboks.

Kostet 666.66 dollar

Da Apple I, eller Apple-1, ble lansert i 1976 kostet den 666.66 dollar, angivelig fordi Steve Wozniak som bygde maskinene i Steve Jobs sin garasje likte repeterende nummer.

Apple I var i salg frem til høsten 1977 da den ble etterfulgt av Apple II. Siden Wozniak var den eneste som kunne besvare de fleste kundeservicerelaterte spørsmål, ble Apple I-eiere tilbudt gunstig innbytteavtaler.

Kanskje på tide å hente ned den gamle Commodore 64-en fra loftet?

Apple1-kQkBFqfQ5E.jpg

Klikk her for å se video

Følg oss på Twitter: @RIKSdigital

LES OGSÅ:

Iphone 6 og trange jeans kan bety trøbbel

Tre ting som irriterer med Ios 8

Publisert: