- Apple Watch er treig, irriterende og klønete

Dette mener anmelderne om Apple Watch.

De første anmeldelsene av Apple Watch slår fast at Apple-klokken har både styrker og svakheter.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Apples første smartklokke,Apple Watch,slippes nåi ni land. Det er knyttet enormeforventninger til lanseringen, og Apple har selv hausset opp stemningen i over et halv år.

Applewatch2.jpg

Dette er tross alt det første virkelig nye produktet Applehar skapt etter atSteve Jobs døde i 2011.I USA har en rekke av de største mediene får prøve smartklokken i rundt en uke, og denne uken kom alle anmeldelsene deres ut.

Påstander som«den beste smartklokken på markedet» og «et må-ha-produkt for Apple-fans» dukket opp i flere av anmeldelsene.

Ser man imidlertid litt nærmere på dem, er det også mye negativt ved den nye klokken.

La oss se litt nærmere på hva vikan forvente:

«Best i verden»

Apple Watch er ifølge flere amerikanske anmeldere den mest avanserte smartklokken på markedet. Den har «alt», selv om den kanskje ikke gjør alt perfekt:

«Det er ingen tvil om at Apple Watch er den mest kapable smartklokken på markedet i dag. Det er et av de mest ambisiøse produktene jeg noensinne har sett. Den ønsker virkelig å endre måten vi samhandler med teknologi», skriver The Verge

Enkelheten er noe av det som gjør den så bra, ifølge Bloomberg :

«Klokkener en herlig del av et stort økosystem som Apple har bygd opp i løpet av mange år. Det den gjører mer sømløst og enklere enn noen andre smartklokker kan levere. Den er, uten tvil, den beste smartklokken i verden.»

Anmelderen for New York Times legger heller ikke skjul på hvor glad han ble i klokken:

«Det tok tre dager — tre lange, ofte forvirrende og frustrerende dager - for meg å falle for Apple Watch. Men så fort jeg hadde falt, falt jeg hardt.»

Fantastiskskjerm

Applewatch3.jpg

Alle likte tydeligvis klokken, men hva var det de egentlig likte?Vel, de aller fleste nevner skjermen som etav de største høydepunktene. God fargegjengivelse, god oppløsning og et tilsynelatende uknuselig glass, er noen av stikkorden. The Verge smører tykt på med superlativer:

«Det er helt enkelt den beste smartklokke-skjermen på markedet, og denhadde vært helt uangripelig hvis det ikke var for den lille avstanden mellom glasset og selve skjermen. Det er lysår foran alt annet.»

Goddistraksjon

Apple håper at Apple Watch skal gjøre at du ikke trenger å ta opp telefonen så ofte — enten det er for å sende en kjapp melding, sjekke varsler eller for å se hva klokken er. Ifølge New York Times-anmelderen klarer klokken dette ganske godt:

«Kona mi sa at det virker som jeg har blir mindre oppslukt av telefonen min, etter at jeg begynte å bruke klokken. Hun mener det er en velsignelse.»

Treig

Applewatch4.jpg

Men til tross for at de aller fleste anmelderne kalte Apple Watch den beste smartklokken du finner på markedet, hadde de mange innvendinger.Blant annet er klokken treig, noe The Verge-anmelderen tar opp omtrent umiddelbart i testen sin:

«Apple Watch-klokken som jeg har testet den siste halvannen uken, er ganske treig. Det er ikke mulig åikke nevne det. Det er ikke mulig å nevne grensesnittet, det åpenbare potensialet og de geniale finurlighetene uten å nevne at klokken av og til henger når den laster inn varsler.»

Irriterende

Bloomberg-anmelderen nevner også at alle varslene som klokken mottar kan gjøre den utrolig irriterende, ettersom den sender deg alt av varslinger som standard.

Det vil si at den dunker like mye på håndleddet ditt hvis du får en melding, eller hvis Twitter kommer med forslag til mennesker du bør følge:

«Jeg sitter i et møte med 14 mennesker, og midt i en setning kjenner jeg tapp-tapp-tapp på håndleddet mitt. [...] En variant av dette skjer dusinvis av ganger i løpet av dagen — enten det er for meldinger, e-poster, aktivitets-mål, tweets og mye annet.»

Vanskelig

AppleWatch.jpg

Det er ikke bare-bare å lage et intuitivt grensesnitt for en bitte liten skjerm, men Apple har prøvd så godt de kan. Så fort man blir vant med det, er det ganske bra, enes de flest anmelderne om.Likevel er det en bratt læringskurve, og en del av stegene er ikke så veldig intuitive, skriver New York Times:

«Det er en stor sjanse for at klokken ikke vil fungere perfekt for de fleste forbrukerne helt fra starten av. Klokken er best etter at du har fiklet med den, og justert en rekke ting i programvaren for å personliggjøre den.»

En dårlig klokke

Selv om Apple Watch kanskje er den beste smartklokken på markedet, er det ikke den beste klokken :

«Min opplevelse er at den er dårligere enn en vanlig klokke på grunn av én liten ting. Apple Watch aktiverer nemligbare skjermen når den tror at du ser på den...»

Klønete med én hånd

Ettersom smartklokken er utstyrt med en berøringsfølsom skjerm, et skrollehjul og en knapp, er den skapt for å brukes med to hender. Omtrent det motsatte av Apples Iphone, altså:

«Det er rett og slett ikke en god måte å styre klokken uten å bruke begge hendene. Ettersom det er en skjerm med et lite styrehjul, festet til håndleddet ditt, og du faktisk må se på hva du gjør for å treffe de riktige tingene på skjermen, er det umulig å ikke ha begge hendene i bruk.»

Mye å klage på

Anmelderene har flere innvendinger mot Apple-sjef Tim Cooks første smartklokke-forsøk.

Dette er bare en håndfull ting anmelderne klaget på, og i de fleste tilfellene bunnet det ut i én ting: Apple Watch kan gjøre veldig mye, men den gjør ingen av dem helt perfekt.Noen av anmelderne anbefaler Apple-fans om å kjøpe klokken, mens andre sier at du enten bare bør gå for den billigste utgaven, eller vente på neste versjon. Likevel hevder de altså at dette er den beste smartklokken på markedet.

Det er fortsatt ikke sikkert når Apple Watch kommer til Norge, annet enn at den vil komme i løpet av året. Vi har ikke testet den selv, men søsternettstedet vårt, Tek.no,ble ikke overbeviste dade fikk prøve den.

Trykk på lenkene under for å lese noen av de amerikanske anmeldelsene:

Les også:

Apple: — Dagene med venting i kø er over

Apple jobber med en Tesla-konkurrent

Publisert: