Ber om 18 års fengsel for drapet på Helge Ove Irgens

Aktor ber om 18 års fengsel for den filippinske kvinnen som er tiltalt for overlagt drap på ektemannen Helge Ove Irgens i Hordaland 2014, melder Bergensavisen.

DREPT: Helge Ove Irgens.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Den 32 år gamle enken er tiltalt for å ha kullosforgiftet ektemannen ved hjelp av en engangsgrill. Irgens ble funnet død i sitt eget hjem i Telavåg i Sund kommune i Hordaland 25. juni 2014.

Aktor i saken, Benedicte Hordnes, holdt sin prosedyre i retten mandag, skriver Bergensavisen.

— Godt planlagt

Rubyrosa Verano Irgens (32) er tiltalt for å ha drept ektemannen Helge Ove Irgens. Hun har erkjent drapet.

Påtalemyndigheten mener drapet var godt planlagt og viser blant annet til at kvinnen seks måneder tidligere gjentatte ganger hadde søkt på internett etter hvordan man kan utføre drap. Kvinnen hevdet i Nordhordland tingrett i Bergen at drapet skjedde i affekt.Les også:

Les også

- Han fortjente ikke å dø

— Hendelsen ble planlagt over tid. Det er et økonomiske motiv. I stedet for å skille seg, valgte hun å ta livet av mannen for å få økonomiske fordeler, sa blant annet Hordnes i sin prosedyre, skriver avisen.

Aktor finner ingen formildende omstendigheter.

- Ikke som å bruke pistol

Helge Ove Irgens hadde ifølge obduksjonen dødelige doser kullos og medikamenter i blodet. 32-åringen skal ha lurt i ektemannen sovemedisinen Vallergan før drapet.

— Drapsmetoden er en engangsgrill som man skal fyre opp og som skal virke over flere timer. Da har du ganske mye tid til å tenke deg om. Det blir ikke som for eksempel å bruke en pistol eller en kniv, har aktor, statsadvokat Benedicte Hordnes, tidligere uttalt til NTB.

Publisert: