Bru har gitt etter på E18 ved Holmestrand

E18 ved Bentsrud i Holmestrand er stengt i begge retninger etter at Skjeggestadbrua på E18 falt delvis sammen mandag ettermiddag. Ingen personer er skadd, men mange bilister er evakuert fra bilene sine.

Publisert:

FALT SAMMEN: En bro på E18 ved Bentsrud i Holmestrand har falt delvis sammen. Ingen personer er skadd. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

NTB

Brua går over Mofjellbekken like ved Skjeggestaddalen like før avkjøringen til Holmestrand. E18 er inntil videre stengt i begge retninger.

— Det ser ut til at det har gått et ras eller noe under bruene, slik at fundamenteringen har sviktet. Det er en alvorlig dump på den ene brua, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes i Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Evakuert

Først opplyste politiet at det var en brist i brua, og at trafikken var stengt. Senere viste det seg at brua har falt delvis sammen.

Tre tunge kjøretøyer, en minibuss og en del personbiler står igjen på stedet. Rundt 45 personer venter på å bli evakuert av minibusser, opplyser politiet.

— Alle personer er evakuert fra kjøretøyene som står igjen nær området der brua har kollapset. Vi opplever at det fortsatt er bevegelse i bruelementene, og gjør kontinuerlig vurderinger om det er mulig å få fjernet kjøretøyene til trygt område, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes fra skadestedet.

Ny bru

Brua ligger noen hundre meter nord for Bentsrudkrysset i sørgående retning.

Nødetatene er på stedet, men ingen personer skal være skadd, opplyser Vestfold politidistrikt. Vegvesenet er også på vei til stedet med fagfolk som skal vurdere situasjonen. De kan ikke si noe om årsaken til at brua er skadd.

— Byggeleder, geoteknikere og bruspesialister er på stedet for å undersøke nærmere, forteller avdelingsdirektør Ingunn Foss i Statens vegvesen i Vestfold til NTB.

Skjeggestadbrua ble åpnet på begynnelsen av 2000-tallet, ifølge Vegvesenet.

Politiet fikk melding om bruproblemene like før klokken 15 mandag.

Det er omkjøring for trafikk nordover om gamle E18 gjennom Holmestrand og for trafikk sørover er E18 stengt ved Island.

Publisert: