Fembarnsfamilie rømte fra Syria

Lørdag landet en fembarnsfamilie fra Nord-Norge på Gardermoen etter å ha vært i Syria i om lag en måned. Faren i familien er islamist, ifølge Dagbladet.

Publisert Publisert
  • NTB

Mannen i familien er kjent av norske myndigheter som islamist, men det er usikkert om han har eller hadde til hensikt å slutte seg til en av islamistgruppene i Syria, Den islamske stat (IS) eller Al-Nusra, skriver Dagbladet.

Norske myndigheter ble for en tid siden kontaktet av moren i familien, som er hjemmehørende i Nord-Norge og ønsket å komme seg ut av det krigsherjede landet. Hun har opplyst at familien var på ferie.

Norsk politi og Utenriksdepartementet (UD) har jobbet med saken, men kunne ikke sende mannskaper til Syria. Familien med fem mindreårige barn krysset selv grensen mellom Syria og Tyrkia.

Verken UD, Kripos eller Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ville kommentere saken overfor avisen. PST har tidligere bekreftet at flere personer med norsk tilknytning har kontaktet norske myndigheter og bedt om hjelp til å komme seg ut fra Syria.

Bistandsadvokat Vidar Helgheim bekrefter søndag overfor Nordlys at han bistår familien, og at familien befinner seg på sykehus.

Publisert