- Laget for å spre frykt

De foreløpige undersøkelsene av den bombeliknende gjenstanden på Blindern, viser at den ikke inneholdt sprengstoff.

SJEKKER BIL: Politiet i Oslo undersøker denne bilen i området rundt Blindern. Håvard Bjelland

AVSPERRET: Politiet i Oslo har sperret av store deler av området rundt Blindern. Håvard Bjelland

PÅ PLASS: Nødetatene er til stede på området rundt Blindern, der en bombelignende gjenstand ble funnet tidligere i dag. Håvard Bjelland

SØK: Politiet bruker hunder i søk rundt området på Blindern. Håvard Bjelland

svp://101131

Politiet opplyste på en pressekonferanse onsdag at gjenstanden er en «hoax», altså ikke en ekte bombe. Gjenstanden inneholdt ikke sprengstoff.— Den inneholdt alle elementer i en bombe, bortsett fra sprengstoff. Den er laget for å spre frykt, sa stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse.

Politiet sperret onsdag morgen av store deler av universitetsområdet Blindern i Oslo. Det ble gjort et funn av en bombelignende gjenstand i området.

Tidligere i morges ble en vekter skutt i brystet etter å ha henvendt seg til to menn i samme område.

Bombegruppen og politiet har i 12-tiden onsdag gjort seg ferdig med gjenstanden. Politiet opplyser at det nå er trygt igjen i området ved Blindern.

Politiet jobber nå med å fjerne sperringene i området.

Les også:

Les også

Vekter skutt på jobb i Oslo

Funnet skal ha vært i nedre del av Blindern, og politiet har sperret av et større område i nærheten av fysikk— og kjemibygget.

Gjenstanden skal være laget for å se ut som en bombe, men det usikkert om det er eller var sprengstoff i den.

For de nyeste oppdateringene: Følg saken direkte i BTs direktestudio

Fant ny gjenstand

-Det er snakk om en gjenstand vi fant i forbindelse med en åstedsundersøkelse. Denne ga oss grunnlag for å undersøke om dette var et sprenglegeme, noe som bombegruppa nå jobber med,sa innsatsleder Torgeir Brenden til Aftenpostens reporter på stedet tidligere i dag.

Det er for øyeblikket uklart hvorvidt nattens skyteepisode samme sted har noe å gjøre med funnet.

— Ettersom gjenstanden ikke lå så langt unna det forrige åstedet, ser vi ikke bort i fra at det er en sammenheng. Det vil videre etterforskning vise, sa Brenden.

VG meldte i 9-tiden at ytterligere en mistenkelig gjenstand ble funnet ved Blindern i Oslo. Funnet ble gjort ved T-banestasjonen, og området blesperret av. Dette funnet viste seg senere å være en jakke.

Skjøt mot vekter

Det var i totiden i natt at en vekter ble skutt på da han henvendte seg til to menn på universitetsområdet.

Vekteren hadde på seg stikksikker vest og ble ikke alvorlig skadd, opplyser politiet. Han er fraktet til sykehus for sjekk.

— Vekteren meldte fra til polititet klokken 02.43 etter å ha oppdaget to menn på runden sin. De to mennene begynte å løpe da vekteren tok kontakt. Den ene av dem snudde seg og skjøt mot vekteren med et kaliber 22-våpen og skjøt fire-fem skudd, sa Pedersen til Aftenposten onddag morgen.

Vekteren ble truffet i brystet. De to mennene er fortsatt på frifot.

Snakket engelsk

Mannen som avfyrte skuddene, beskrives som rundt 175 centimeter høy og tynn. Han er lys i huden. Mannen snakket engelsk og var iført rød caps, svart jakke og grå sko.

Det ble søkt med hundepatruljer i området.

Politiet ber publikum som har sett en person lik denne beskrivelsen om å ta kontakt.