Barnevernsaken i Naustdal: 100 jurister ber Solberg gripe inn

Over hundre jurister fra flere land har underskrevet et brev der de ber statsministeren om å gripe inn i barnevernsaken i Naustdal, der et norsk-rumensk par ble fratatt sine fem barn.

Publisert:

DEMONSTRERTE: I april samlet noen hundre demonstranter seg for å vise sin motstand mot barnevernets avgjørelse. Nå har over hundre jurister fra flere land oppfordret statsminister Erna Solberg til å ta opp saken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

NTB

Juristene hevder i et brev til statsminister Erna Solberg at foreldreretten og religionsfriheten til det norsk-rumenske ekteparet ble krenket da barnevernet tok hånd om deres fem barn i november i fjor, skriver Dagen. Foreldrene er siktet for familievold.

— Vi har gjort oss kjent med fakta i saken og er dypt urolige over at overtakingen av barna var motivert av den kristne troen til familien, heter det i brevet. Familien er pinsevenner.

Juristene som har underskrevet brevet er fra USA, Tsjekkia, Tyskland og Sør-Korea. De mener at barnas religiøse identitet ikke er ivaretatt og de reagerer på at søskenflokken er blitt splittet. Solberg blir bedt om å sørge for at det yngste barnet forblir hos familien og at de fire andre straks returneres.

— Det finnes ingen hjemmel i barneloven for omsorgsovertakelse ut ifra religion, men det er forbudt å slå barn, sa barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til avisen i januar.

Publisert: