Mette-Marit tok seg av surrogatibarn i India

Kronprinsesse Mette-Marit tilbrakte i oktober tre døgn på en helseklinikk i India hvor hun tok seg av to nyfødte surrogatibarn. Barna tilhører et homofilt vennepar hvorav den ene er ansatt ved kongehuset.

Publisert:

sz02d62b.jpg Foto: SCANPIX

NTB

Barna ble født tirsdag 23. oktober. De nybakte foreldrene skulle reise til India for å ta med seg de to barna, men ble hindret på grunn av visumproblemer. Da bestemte kronprinsesse Mette-Marit seg for å dra for å ta seg av de to nyfødte babyene, skriver Haugesunds Avis.

Hun begrunner det utradisjonelle oppdraget med at hun ikke kunne la være å tenke på at det var to små barn som var alene.

— Noen ganger i livet står man i en vanskelig situasjon med få eller ingen gode løsninger. Det er i slike situasjoner at man må gjøre vanskelige valg, selv om det kan ha en pris. Jeg opplevde dette som en slik situasjon. For meg handlet dette om to nyfødte barn som lå alene på et sykehus i New Delhi. Jeg var den som kunne reise. For meg var det viktig å bidra med deg jeg kunne gjøre, sier kronprinsessen gjennom kongehusets kommunikasjonssjef Marianne Hagen.

Hagen opplyser at den norske ambassaden i India var blitt varslet om at kronprinsessen skulle til India på privat reise 23. oktober. Indiske myndigheter var ikke informert. Det var heller ikke de ansatte ved klinikken Manav Medicare Center. De ansatte trodde at den blonde kvinnen på venterommet var en barnepike.

Om kvelden torsdag 25. oktober tok kronprinsesse Mette-Marit med seg tvillingene til et ukjent sted i byen. Ifølge det offisielle programmet skulle hun samme dag delta på stortingsmiddag på Slottet. Det ble ikke gitt noen grunn for hennes fravær.

Lørdag 27. oktober dro hun hjem til Norge etter at en nær slektning av barna kom for å ta over barnepasset. Nær familie passet deretter tvillingene til fedrene fikk visum i november. I helgen kom fedrene og tvillingene til Norge.

Publisert: