- Djevelen ligger i detaljene

Frp-nestor Carl I. Hagen avventer de fullstendige forhandlingene før han sier seg fornøyd med Frps deltakelse i regjeringen,

Publisert: Publisert:

VENTER: Carl I. Hagen, her sammen med Os-ordfører Terje Søviknes, er glad for at partiet hans nå ser ut til å gå i regjering. Foto: ROAR CHRISTIANSEN (ARKIV)

Hagen avventer den politiske plattformen før han konkluderer om regjeringsdeltakelsen er verdt innsatsen for Frp.

Les også

Smilende Erna - rykter om firepartiregjering

Les også

Hordaland KrFvil inn i regjering

— Det kommer jo helt an på innholdet om dette er bra for partiet. Det er langt frem fremdeles. Djevelen er som kjent gjemt i detaljene. Partiene kan være enige om hovedtingene, men vi må nesten ha den fullstendige oversikten før vi sier noe.

Glad for regjering

Morgan Langfeldt, leder i Buskerud Frp, bekreftet i dag at Frp er med i den nye regjeringen. Tidligere partiformann Hagen mener det er prematurt å si noe om Frp sin deltakelse i regjeringen.

— Jeg avventer hva Erna Solberg forteller, sier han til BT.

- Hva sier du dersom Frp nå ender opp i regjering?

— Det er jeg veldig godt fornøyd. Kommer vi inn så er det veldig bra.

Er stolt

Hagen sier han føler stolthet over å ha vært med å bygge opp et parti som nå er inne i regjeringssonderinger.

— Jeg har vært sentral i dette partiet i 28 år. Vi er fortsatt meget store, selv om vi ikke er størst på borgerlig side.

- Når ble du klar over at Frp var klare for regjeringsdeltakelse?

— Etter 1997-valget. Da ble det mer og mer klart at dette dreide seg om tid. Det var ikke lenger om, men når.

Hagen mener Lars Sponheims Frp-nekt i 2009-valget var med å legge grunnlaget for det samarbeidet man nå ser på ikke-sosialistisk side.

— Takket være Sponheim ble det fortsatt rødgrønt styre, tross et borgerlig flertall. Og det bare fordi man ikke klarte å samle seg. Det ble da åpenbart for alle at man måtte gjøre noe på borgerlig side. Det har tatt noen år, men nå har det vært klart en stund at man ville greie det.

Publisert: