Teknologimagasinet: – Vil ikke anbefale noen å kjøpe ny bil nå

Alle nye Tesla-biler skal bli selvkjørende lover Elon Musk, og vi har vært på Oslo Innovation Week.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Tesla-biler skal heretter utstyres med avanserte sensorer og kamerautstyr som vil gjøre dem i stand til å tilbakelegge lange strekninger uten at sjåfører trenger å holde i rattet eller trykke på pedaler.

Det inkluderer også at bilen kjører ut av garasjen og henter deg, og slipper deg av der du skal, og finner en parkeringsplass på egen hånd.

Men det er flere aspekter ved den nye teknologien vi tar opp i denne ukens teknologimagasin, for eksempel om hvordan Tesla skal «skygge» deg som sjåfør.

Se hvordan det fungerer i videoen øverst i saken.

Tesla-gründer Elon Musks mål: Om ti år kan du flytte til Mars for prisen av en Oslo-leilighet

Norsk undervannsdrone

Teknologimagasinet fikk under Oslo innovation week snakket med Trondheims-firmaet Blueye som skal lage undervannsdroner for «folk flest».

undervannsdrone.jpg

Men til en pris av rundt 15.000 kroner er det vel litt tvil om hvorvidt det blir en like populær hit som de nye, små, sammenleggbare dronene som går opp i skyene.

Hvis du ikke har tid til å se Teknologimagasinet som video kan du lytte til oss sompodkastogså. Ellers anbefaler vi deg også åfølge oss på Facebook for flere oppdateringer.

Samkjøring i elbil kan løse trafikkproblemer

Uber får hard medfart for tiden, men under Cutting edge-festivalen i Oslo denne uken fikk vi sett nærmere på Spiri – en ny samkjøringstjeneste.

Det danske oppstartsfirmaet vil produsere egne elbiler som du kan bruke for prisen av en bussbillett, hevder de selv.

Publisert: