Her er Sonys helt nye mobilserie – Xperia X

Er utstyrt med nytt mobilkamera som skal kunne forutse hvor fokus bør være.

Sony Xperia X Performance er utstyrt med en ny type autofokus som automatisk forutser bevegelige motiver vil være.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Sonyhar lansert en helt ny telefonserie, Xperia X. Serien består av tre modeller: Xperia X, Xperia X Performance og Xperia XA. X Performance er toppmodellen, mens XA er mellomklassemodellen.

Xperia X og X Performance kommer med en 5-tommers skjerm med 1080p-oppløsning, mens XA har en 5-tommer med 720p.

Les også

19-åring programmerte tjeneste til automatisk å anke parkeringsbøter

Kameraet forutser hvor det bør fokusere

Xperia X og Xperia X Performancehar neste generesjon Xperia-kamera, utstyrt med en helt ny «Predictive Hybrid Autofocus». Dette er en ny løsning som skal følge med på motiver i bevegelse og forutse hvor fokus bør være.

SMART: Ifølge Sony skal kameraet kunne forutsi hvor fokus bør være.

Løsningen er utviklet i samarbeid med ingeniørene som står bak Sonys Alpha-kameraer. Du velger hva som er motivet ditt, så vil kameraet forutse bevegelsen til motivet slik at fokus er på riktig sted når bildet blir tatt.Kameraet i X og X Performance benytter en 23 megapiksel Sony Exmor-bildebrikke, mens XA har et 13 megapiksel kamera.

Batteritid var også noe som ble fremhevet spesielt. Skal vi tro Sony såvarer batteriet på X-modellene i opptil to dager, takket være smart batterisparing. En ladeteknologi fra Qnovo skal gi både kjappere lading og bedre batteritid.

Les også

Apple vil gjøre det umulig å hacke Iphone

FARGER: Sony Xperia X (bildet), XA og X Performance fås i fire ulike farger. Foto: Sony

Xperia X kommer med en Snapdragon 650-brikke, mens toppmodellen Xperia X Performance inneholder en Snapdragon 820 – som er en av de kjappeste systembrikkene på markedet akkurat nå. XA har en MediaTek MT6755-prosessor.Både X, XA og X Performance har glass som er avrundet ut mot kanten – eller 2,5D-glass, som det gjerne kalles. Telefonene vil komme i fire ulike farger: hvit, Graphite Black, Lime Gold og Rose Gold.Til hver modell finnes de ulike typer mobilcovere i matchende farger.

Xperia X kommer i salg i månedsskiftet mai/juni med en anbefalt pris på 5800 kroner, Xperia XA kommer i juni og vil koste rundt 3000 kroner, mens Xperia X Performance vil koste ca. 7000 kroner når den kommer i juni/juli.

SNIKTITT: Tek.no har har fått leke seg med de nye mobilene

Nytt tilbehør

DISKRE: Sony Xperia Ear er nærmest som en digital-assistent rett i øret. Foto: Sony

I tillegg til selve telefonene lanserte Sony firenye produkter og konsepter som en del av Sonys visjon for hvordan kommunikasjon skal foregå i fremtiden. De fire produktene er Xperia Ear, Xperia Eye, Xperia Projector og Xperia Agent.

Det mest håndfaste produktet akkurat nå, er Xperia Ear . Dette er et Bluetooth-håndfrisett som også kan gi deg nyttig informasjon – for eksempel om kommende avtaler i kalenderen din, værmeldinger eller nyhetsoppdateringer. Xperia Ear har talestyring, slik at du for eksempel kan be den om å ringe opp noen, gjøre et søk på Internett, eller starte GPS-navigasjon.

Xperia Ear er vanntett og skal komme på markedet til sommeren.

Konkurrenten LG lanserte noe utenom det vanlige: LG G5 er selskapets første modulære mobiltelefon

Tre produkter på konseptstadiet

PÅTRENGENDE? Er det greit å møte noen som har et automatisk kamera hengende på geneseren? FOTO: SONY

Xperia Eye er foreløpig på konseptstadiet, og er et lite og kompakt vidvinkelkamera du kan feste på klærne eller henge rundt halsen. Kameraet bruker ansikts— og stemmegjenkjenning til å ta bilder, slik at du automatisk kan få lagret viktige øyeblikk i livet ditt.

STORSKJERM: Xperia Projector lar deg blåse opp bildene på veggen. Foto: Sony

Xperia Projector er også på konseptstadiet, og er en projektorteknologi hvor du kan projisere et bilde på en vegg. Bildet vil fungere som en touchskjerm, akkurat som skjermbildet på mobilen.

Xperia Agent. Foto: Sony

Det siste konseptet er Xperia Agent , som er Sonys visjon for en personlig, digitalassistent – med integrert kamera og projektor. Assistenten vil svare på talekommandoer og gester, gi deg nyttig informasjon, og kunne styre ulike apparater hjemme hos deg.Vi lot oss sjarmere av Xperia Agent. Les sniktitten her

Slik fungerer Samsungs nye 360 kamera

Les også:

Publisert: