Superbillig Android-mobil med stor skjerm

Sony Xperia E4 er mye mobil for pengene.

BILLIG: Sony Xperia E4 er en superbillig Android-mobil med stor skjerm.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Kort sagt:

+ Pris

+ God batterilevetid

+ Ok ytelse

- Design

- Kameraet er litt tregt

Xperia E4 er en superbillig Android-mobil med stor skjerm. For under 900 kroner får du faktisk en helt ok mobil med 5 tommers skjerm.

Snålt design

KSEL: Bakstykket på Xperia E4 kan nesten ligne på et ekstra deksel som er satt på.

Visuelt er ikke Sony Xperia E4 noen skjønnhet. Selve skjermen og fronten er flat og fin i kjent Sony-stil. Den blanke av/på-knappen på høyresiden er også lett gjenkjennelig.Der vi synes designet på Xperia E4 bommer, er det avrundede bakstykket som ser ut som det så vidt henger fast på skjermen. Vi fikk et par spørsmål under testingen vår om bakstykket var et deksel eller om telefonen faktisk var laget slik.

Men kan du leve med at telefonen ikke er like fresh som for eksempel den 7-8 ganger dyrere ognylanserte Samsung Galaxy S6eller Sonys egne Z-modeller, så får du svært mye for pengene om du går for Xperia E4. ## Grei ytelse

Xperia E4 yter helt greit i våre tester. Den legger seg på nivå med andre rimelige lavprismobiler vi har testet i det siste. For eksempelHuawei Ascend G6, men som likevel har en mindre skjerm og høyere pris enn Xperia E4. ## God batterilevetid

Skjermen på Xperia E4 er helt flat og av/på-knappen er et typisk Sony-kjennemerke.

Batterilevetidene på Xperia E4 er god. Vi målte den til 6 timer og 33 minutter, noe som er halvannen time mer enn hva vi i snitt har målt på de syv siste lavprismobilene vi har testet i det siste.I praktisk bruk opplevde vi også at batteriet holdt i både to, tre og fire dager med litt forsiktig bruk.

Til tross for at skjermen ikke kan vise til samme oppløsning som på dagens toppmodeller, synes vi Sony har gjort en god jobb med skjermen.

Den er både skarp og lyssterk og selv om vi ser at tekst og bilder ikke er like sylskarpe som på en bedre skjerm, så har vi ikke noe spesielt å utsette på skjermen.

Treg autofokus

Kameraet gjør en ok jobb, men vi synes autofokusen jobber litt tregt. Det fører til at vi sitter tilbake med uskarpe bilder om vi fyrer av for raskt.

Gir vi autofokusen og kamera-appen litt tid, så leverer Xperia E4 helt greie bilder, selv om de ikke kan måle seg motde beste kameramobilene.

Konklusjon

For under 900 kroner får du faktisk en helt ok mobil med 5 tommers skjerm.

Er du ikke avhengig av å eie en Android-mobil, får du Windows-mobilenMicrosoft Lumia 535 til under 1.000 kroner. Også den har en 5 tommers skjerm.Byggekvaliteten på Xperia E4 god, selv om det er brukt plast både på bakdeksel og skjerm. I løpet av april kommer det også en 4G-versjon av denne mobilen, Xperia E4g, med anbefalt utsalgspris på 1.390 kroner.

Er du på jakt etter en god og rimelig mobil med stor skjerm, så gjør du ikke noe galt om du velger Sony Xperia E4. Anbefalt utsalgspris er 990 kroner, men laveste nettpris er alt ned på 890 kroner.

Designet synes på Xperia E4 vinner nok ingen priser, men skjemmer seg heller ikke helt ut. Her får du mye for pengene.

Karakter: Terningkast fem

Pris: 890 kroner

Saken er skrevet av og publisert på klikk.no

Les også:

En bedre navigasjonsløsning på mobilen finner du ikke

Den koster 1000 kroner og får terningkast seks

Denne 10-tommeren har sjarmert oss i senk

Publisert: