Iphone 6S får mindre batteri enn forgjengeren

Avslørt av egen reklamevideo.

Den nye promovideoen avslører at batteriet i Iphone 6S er på 1715 mAh, sammenlignet med 1810 mAh i Iphone 6.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Onsdag viste Apple frem sine nyeste mobiler, Iphone 6S og Iphone 6S, med brask og bram.

Det var ikke måte på hvor mye nytt de angivelig hadde stappet inn itelefonene sine: Kraftigere prosessor, bedre kamera, sterkere aluminiumslegering, sterkere glass og støtte for såkalt «3D Touch».

Men det de glemte å nevne var at de måtte krympe batteriet for å få plass til de nye godsakene. Mens forgjengeren Iphone 6, som ikke akkurat er kjent for god batteritid, har et batteri på1810 mAh, har Iphone 6S1715 mAh.

Les også

Her er nye Apple TV

Avslørt av egen promovideo

Den lille detaljen ble avslørt av nettstedetGSMArena, somoppdaget at Apple viste frem hele batteriet i den nye telefonen i promovideoen de viste fra scenen.

I videoen, hvis man ser veldig nøye etter (2:50 inn i videoen), kan man se at det står 1715 mAh på batteriet. Bare se selv:

Hvorvidt den lavere kapasiteten vil merkes er derimotikke sikkert.Tech Radarskriver at spesifikasjonslisten til 6S viser den samme tale-, surfe— og videoavspillingstiden som forgjengeren.

Dermed kan det virke som maskinvaren er effektivisert litt for å veie opp for det mindre batteriet.

Apple sier at batteriene på de nye Iphone S-modellene skal gimellom 10-14 timers bruk. Med tanke på at slike tall stort sett aldri stemmer ved vanlig bruk, er ikkedette direkte klasseledende.

- Iphone-brukere vil ikke ha bedre batteri

- Bytt til Sony

batteritidsonymobber.jpg

Sony klarte da heller ikke å dy seg, og lagde en parodi på Apples invitasjonsplakat til lanseringen av telefonene, hvor den opprinnelige teksten «Hei, Siri, gi oss et hint!» er byttet ut med det betimelige spørsmålet «...Hei, Siri, hva med batteritiden?» Svaret var selvfølgelig såre enkelt: – Bytt til Sony.

Sonypubliserte bildet på Twitter, og lagde like godt enda et satirisk bilde – denne gangen basert på ett av sine egne reklamebilder. Resultatet kan du se her.

Apples designsjef Jony Ive har en god forklaring på Iphone-batteriet:

— Iphone-brukere vil ikke ha bedre batteri

4 ting Apple lanserte som vi egentlig har sett før

Publisert: