Verdens skarpeste mobilskjerm

Denne mobilskjermen har verdens høyeste oppløsning. Blir det skarpere enn dette?

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Mang en tåpe har forsøkt å spå om fremtiden. Her er vårt forsøk: Du kommer ikke til å få stort skarpere mobilskjermer enn LG Displays nyeste såkalte quad HD-skjerm.

Denne LCD-skjermen måler 5,5 tommer og har ifølge pressemeldingen latterlige 2560 x 1440 pikslers oppløsning.

Det gir en pikseltetthet på formidable 538 PPI(piksel per tomme), og gjør følgelig LG-skjermen til verdens skarpeste mobilskjerm.

I tillegg er den angivelig verdens tynneste og smaleste skjermpanel: 1,21 mm tykk og 1,2 mm ramme.

Slik måler LG-skjermens pikseltetthet seg mot konkurrentene:

LG: 538 PPI

Apple iPhone 5: 326 PPI

HTC One: 468 PPI

Nokia Lumia 1020: 332 PPI

Samsung Galaxy S4: 441 PPI

Sony Xperia Z: 443 PPI

Lyssterk

LGD-QHD-Panel_3-wU2ba5Zqcw.jpg

Skjermen er også lyssterk. LG Display påberoper seg en lysstyrke på 430 cd/m2 (nit), uten at de oppgir hvordan dette er målt.Med slike oppløsninger begynner man å kaste bort både prosessortid og batterikapasitet. Hvert enkelt bildepunkt som skal vises på skjermen må beregnes av prosessorene i telefonen. Jo flere piksler, jo mer koster det i prosessortid, og dermed også i batteritid.

Det er mulig det er alderen som begynner å ta på synet, men vi har fra før av vansker med å se de store forskjellene på mobilskjermer med 1280 x 720 piksler (720p) og 1920 x 1080 piksler (1080p) opp mot fem tommer. Så LGs skjerm virker kanskje som dårlig bruk av telefonens ressurser.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Se hele nettsider uten å zoome ut

Nå skal vi selvsagt ikke være negative til at noe blir skarpere og bedre. Oppløsningen har tross alt sine fordeler.

LG Display hevder at du får bedre fargegjengivelse, bedre kontrast og mer "livlighet". Du vil kunne se Bluray-filmer i full oppløsning, hele skrivebordsversjoner av nettsider uten å dem skalere ned, og kjøre apper i full størrelse ved siden av hverandre.

LG Display leverer skjermer til flere mobilprodusenter enn bare LG, så ikke se bort fra at du får se lignende oppløsninger i telefoner fra andre produsenter i tiden som kommer.

Om vi skal tippe, vil vi tro at det kommer til å dukke opp en telefon som benytter skjermen neste år. Kanskje oppfølgeren til LG G2?

LES OGSÅ:

LG lanserer nytt flaggskip

Publisert: