Slik kan du piffe opp meldingene dine med GIF-er

Emojiene har fått en utfordrer.

NY TREND? GIF-ene kommer: Vil animerte GIF-er bli like populære som emojis i meldingsfeltene?
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Slutt med emojis: Her er den nye smarttelefon-trenden, skriver Jyllands-Posten. Den danske avisen mener GIF-er utfordrer emojiene som har preget SMS og tekstmeldinger de siste årene.

En animert GIF(Graphics Interchange Format) er et bilde som beveger seg. Ved hjelp av egne GIF-tastatur er det rimelig enkelt å inkludere animerte bilder i meldingene dine, og det siste året har det dukket opp flere slike GIF-apper.

Vil GIF-er ta av i meldingsfeltene? Svar i vår poll nederst i saken.

Les også:

Les også

Nå skal «alle» ha sin egen avatar

Populært med meldingsapper

SKEPTISK: Christian Brosstad er blant annet informasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen. FOTO: Sparebank 1

Meldingsapper har blitt utrolig populært de siste årene, forklarer Christian Brosstad. Han er kommunikasjonsdirektør i Sparebank1, men har også bloggen So, what's up!? med fokus på blant annet sosiale medier, og ble i 2014 kåret til «Årets ildsjel» i sosiale medier på SocialMediaDays.— I dag kan man allerede sende «innholdsrike» meldinger med bilder, også animerte, lyd, video og tekst med for eksempel Facebook Messenger og WhatsApp. Det er enkelt og friksjonsfritt, og det er det folk vil ha, sier han.

- Ingen hyllevelter

APPER: GIF Keyboard er bare en av flere apper med GIF-tastatur. FOTO: Riffsy

Han tror derimot det er vanskelig å konkurrere med de etablerte appene, med mindre man kan tilby noe helt nytt, og det er ikke nytt å tilby et ekstra bildetastatur til telefonen, sier han.— Problemet med den type tjenester er at brukeren må installere et ekstra tastatur på telefonen sin. Hvem gidder å gjøre det? Da skal det i så fall være ekstremt bra. Så jeg tror ikke at dette blir en hyllevelter i AppStore.

Les også: Appen oversetter og forvandler skilt, plakater og menyer til norsk

Lettere å uttrykke følelser

- Hvorfor er vi så glade i å billedegge meldinger?

— Teknologien gjør det superenkelt for oss å sende bilder, lyd og video til hverandre på mobilen. Dette er rik kommunikasjon som gir fart på det gamle uttrykket et bilde sier mer enn 1000 ord. Vi har nok lettere for å uttrykke oss i bilder enn ord – og bruk av bilder gir økt verdi for mottakeren. Det kan rett og slett være mer effektiv kommunikasjon, mener Brosstad, og legger til:

— Kanskje dette også gjør det lettere for oss å uttrykke følelser. Å legge inn en hjerte-emoji i meldingen du sender til venner eller familie koster nok mye mindre for oss enn å skrive jeg er glad i deg. I tillegg så er jo dette også superenkelt og bildebruken sparer oss tid.

Brosstad forteller at bilder og emojis i meldinger har blitt så vanlig at selv bedrifter bruker dette i kommunikasjonen med sine kunder, og da spesielt på sosiale medier og chat.

Slik gjør du det

Det finnes etter hvert flere apper som tilbyr GIF-tastaturer. De fleste fungerer med ulike meldingstjenester, mens noen kun støtter Facebook messenger.

Vi har prøvd Popkey (Ios og desktop), GIF Keyboard og Giphy(kun Messenger) som alle gir deg tilgang på en rekke ulike GIF-er.

Slik fungerer Pokey:

Med appen lastet ned installeres GIF-tastaturet på følgende måte:

Ios:

Innstillinger -> generelt -> tastatur -> tastaturer -> legg til nytt tastatur -> gi full tilgang

Android:

Innstillinger -> språk og tastatur/inntasting -> velg ønsket tastatur

Lag din egen GIF

I tillegg til GIF-tastaturer finnes det apper som lar deg lage dine egne små GIF-animasjoner.

En av disse er Gifboom hvor du ved hjelp av mobilens kamera kan lage egne GIF-er.

Her finnes egne filtre, om enn ikke de mest spennenede, samt muligheten til å legge på både tekst og musikk.

Les også:

Les også

Nå kan du «testamentere» bort Facebook-profilen til en venn

Få flere digitale tips:

Publisert: