Facebook lanserer 360-graders video

Facebook trapper opp sin Virtual Reality-satsing med Star Wars og Gopro.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I 2014 la Facebook tolv milliarder kroner på bordet for firmaet Oculus VR og deres VR-briller Oculus Rift, som forventes å være i butikk i løpet av første halvår 2016. Det kom derfor neppe som noen overraskelse at Facebook nå lanserer støtte for visning av 360 graders videoer.

Virtual Reality-teknologien gjør det mulig å nærmest være til stede et annet sted en man fyisik befinner seg, ved hjelp av 360-graders video og et par VR-briller. ( se video øverst i saken) .

Har du tro på VR-teknologien? Svar i vår poll nederst i saken!

Myte eller fakta?

Les også

Kan USB-minnepinnen bare nappes rett ut?

— Naturlig utvikling

SOM VARSLET: Facebook slipper løs 360-graders videoer. Her fra Star Wars. FOTO: FACEBOOK

Ifølge Facebooks pressemelding er video blitt stadig mer viktig, og man ser på 360-graders videoer som en naturlig videreutvikling.Allerede nå har blant andre Star Wars,Discovery,Gopro begynt å pumpe ut 360— graders videoer i Facebooks nyhetsstrøm.

I fremtiden ser Facebook for seg at vi vil dele opplevelser i 360 grader på verdens største sosiale medie: «Se for deg en 360-graders video fra en venns ferie i en liten landsby i Frankrike eller en festival i Brasil. Du vi vil kunne se rundt deg og oppleve det som om du selv var til stede.»

Foreløpig er det kun Googles nettleser Chrome som støtter 360-graders formatet, og på mobil er det kun Android som gjelder. Støtte for Ios kommer ifølge Facebook i løpet av de neste månedene.

En forsiktig start

— Vi vet at Facebook jobber aktivt med å kunne tilby skikkelig VR for sine brukere, og introduksjonen av 360-videoer i nyhetsstrømmen markerer at Facebook er i gang med virtual reality, sier Eirik Helland Urke, ansvarligfor Teknisk Ukeblads (TU) satsing på redaksjonelt innhold i VR-format.

SYV KAMERAER: Eirik Helland Urke med syvkamera-riggen TU VR bruker. FOTO: GEIR AMUNDSEN

Men det er en forsiktig start mener Helland Urke, og viser til at Facebooks 360-spiller foreløpig er mindre avansert enn hva for eksempel Youtube tilbyr. Mangelen på Ios-støtte er også en stor begrensning.

— Men jeg tipper at mye er på plass før året er omme. Det neste naturlige skrittet er støtte for Oculus Rift og andre VR-briller, og etter hvert direktesendt 360-video. Teknologien for alt dette finnes allerede, men fortsatt er ikke produktene ute blant folk. Det blir den store utfordringen for bransjen fremover sier Helland Urke.

Han tror at vi i løpet av 2016 vil vi vite mye mer om hvordan denne nye teknologien blir mottatt i markedet, og at vi garantert vil se mer av både kamerautstyr og visningsutstyr som er enkelt og relativt rimelig i bruk.

Slik virker det. Se video øverst i saken .

Bruker du Popcorn Time?

Les også

Hver tredje ungdom bruker ulovlige strømmetjenester

Sosiale medier:

Les også

Snapchat vil ha betalt

Les også

Tinder lanserer superlikes

Andre saker verdt å få med seg:

Publisert: