Nær halvparten av Tinder-brukerne har allerede kjæreste

Sukker-gründer: — Blir fort oppdaget om man ikke er singel.

FLYTTER GRENSER: Nettdatingtjenestene har flyttet grenser for hva som er akseptert, mener samlivsrådgiver.
ALDER OG STATUS: Grafen til venstre viser demografi og grafen til høyre hva slags sivil status Tinder-brukerne i undersøkelsen har. FOTO: GlobalWebIndex
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Trodde du Tinder var stedet der single treffer single? Da må du tro om igjen. I alle fall om vi skal tro tallene til GlobalWebIndex.

ALDER OG STATUS: Grafen til venstre viser demografi og grafen til høyre hva slags sivil status Tinder-brukerne i undersøkelsen har. FOTO: GlobalWebIndex

Ifølge deres nye undersøkelse har 42 prosent av brukerne på den populære dating-appen Tinder allerede en partner, skriver BBC.

Mens 30 prosent av brukerne er gifte, er de resterende tolv prosentene i et parforhold.

Sukker-gründer: — Blir fort oppdaget om man ikke er singel

Morten Gulliksen er administrerende direktør i Warm Systems AS som står bak den populære norske datingtjenesten sukker.no, som opererer med et akkumulert brukerantall på 670.000, hvorav rundt 150.000 er aktive i løpet av ett år.

Han forteller at man ikke har noen markør somkansi noe om hvem av brukerne som er i et forhold.

— Forskjellen mellom Tinder og Sukker er at Tinder fremstilles som en lek og en selvtillitsbooster. Fordi terskelen er mye høyere for å bli medlem, vil det å være på Sukker for de aller fleste bety at man skal være singel. Hvis ikke, blir man fort oppdaget av venner av kjæresten.

Les også:

Les også

Da venninnene ble skilt fra sine menn, flyttet de inn i samme hus

Nettdating er en stor utfordring for mange par

Samlivsrådgiver og familieterapeutSolveig Vennesland mener datingstjenester på nett i utgangspunktet er en bra ting. Men ikke hvis du allerede har en partner.

— Det er ingen tvil om at nettdating er en stor utfordring for mange par, både yngre og eldre. Det er en åpenbar kilde til sjalusi, for eksempel når man lar profilen sin fortsette å ligge ute etter at man har truffet noen og innledet et forhold, sier Vennesland.

Hun er tydelig på at nettdatingtjenestene har flyttet grenser for hva som er akseptert.

- For mange er det blitt helt greit å flørte med andre på nett, og jeg hører ofte folk si at «alle andre gjør det» og «det er jo bare på nett». Poenget er at det man selv ikke anser som alvorlig, kan oppleves som en trussel av partneren.

Nettdating for utro opplever vekst

Sigurd Vedal er administrerende direktør i Victoria Milan som angivelig er Norges størstedatingsidefor utro menn og kvinner. Han mener tallene i undersøkelsen til GlobalWebIndex stemmer overens med egne undersøkelser, og som igjen var årsaken til at han startet Victoria Milan i 2010. — 40-45 prosent av medlemmene på de største datingsidene for single i Norge og Skandinavia er i realiteten i et forhold, enten de er gift, samboende eller har kjæreste. Vår tjeneste er laget for at brukerne kan ha en anonym og konfidensiell affære eller sidesprang.

Vedal kan fortelle at 95 prosent av Victoria Milans medlemmer i Norge tidligere var aktive på de ledende datingsidene for single som match.com, sukker.no, e-kontakt og Schibsteds egen Møteplassen. Ifølge Vedal har Victoria Milan passert seks millioner medlemmer og tilbyr tjenesten i 33 land.

Følg oss på Twitter og Meerkat: @GeirAmundsenog@RIKSdigital

Les også:

Publisert: