Enige om felles kampanje

Ungdomspartilederne møttes for første gang i dag siden Utøya-tragedien.

Fra venstre: Olav Magnus Linge fra Sosialistisk Ungdom, Johannes Rindal, Senterungdommen , Henrik Asheim, Unge Høyre, Iver Aastebøl, Rød Ungdom, Elisabeth Løland fra KrfU, Sveinung Rotevatn, Unge Venstre og Ove Vanebo, Fremskrittspartiets Ungdom
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Idag møttes ungdomspartilederne, med unntak av AUF, på Høyres Hus. Målet var å diskutere hvordan de kan driive en rettferdig valgkamp frem mot skolevalget 6. september.

— Av naturlige årsaker kunne ikke AUF komme på møtet. Men vi hadde fortløpende kontakt med leder Eskil Pedersen, slik at alle ungdomspartiene var enige, sier Henrik Asheim, leder i Unge Høyre.

Asheim er fortsatt sterkt preget av hendelsen på Utøya.

— Det norske politiske miljøet er lite, ungdomspartimiljøet enda mindre. Vi har alle gode venner i de andre partiene.

— Det er grusomt tøft. Og i dag skal tallene gjøres om til navn, sier han.

Valgtorg

Rådet fra partisekretærene om å avstå fra åavholde skoledebatter i år er tatt i samråd med ungdomspartiene. Men selve skolevalget opprettholdes som normalt.

— Vi ble enige om å gå sammen om en valgkamp som tar hensyn til situasjonen AUF står i. I stedet for skoledebatter blir det politiske torg og stands på skolene. Det kan også AUF klare.

Asheim mener de dermed vil drive en valgkamp på likeverdig basis. Ungdomspartienekommer til å drive valgkamp som normalt utenfor de videregående skolene, ogbegynner sin valgkamp på samme tidspunkt som moderpartiene.

— Skoledebattene blir avlyst, og vi er nå enige om en felles form som gjør at alle kan drive valgkamp på like vilkår frem mot skolevalget 6. september.

Vil starte kampanje

På møtet ble det også bestemt at ungdomspartiene vilha en felles kampanje hvor vi legger vekt på viktigheten av å engasjereseg.

— Vi satser også på åarrangere en større felles markeing i Oslo der vi samler ungdommer på tvers avparti og ideologi. Denne markeringen er imidlertid ikke planlagt enda.

Les også

[No available link text]

Hvordan preger terrorhendelsen deg som Unge Høyre-leder?

— Jeg føler absolutt et større ansvar. Først og fremst har det blitt viktig å ivareta alle våre medlemmer som har mistet noen og som opplever dette som veldig vanskelig. Jeg mye tid på å forsøke å tilrettelegge mest mulig for en ny, verdig valgkamp. AUF har veldig mye annet å tenke på nå, og da må jeg og resten av lederne finne en god måte å gjøre dette på, også for AUF.

Hva vil dere i Unge Høyre gjøre de neste ukene?

— Vi skal nå bruke mye tid sammen. Unge Høyre har åpne kontorer over hele landet og alle som har behov for å samles skal ha muligheten til det. Alt har sin tid, og nå bruker vi mye tid på å sørge sammen og forsøke å finne gode rammer for en veldig spesiell valgkamp vi snart skal inn i.

Publisert: