Stortingskilde: Høyre og Frp går i forhandlinger

Norge ligger an til å få en blåblå regjering med støtte fra sentrumspartiene Venstre og KrF, opplyser en kilde til Aftenposten.

Publisert Publisert

Høyre og Frp går nå i forhandlinger for å danne regjering sammen. Venstre og KrF skal stå utenfor, men lover å støtte den nye regjeringen i Stortinget, opplyser en stortingskilde som har fått informasjon om sonderingsresultatet på et av ettermiddagens partimøter, skriver Aftenposten.

Mandag 16. september samlet de borgerlige partiene seg for å starte regjeringssonderingene i Nydalen.

To uker senere kan altså Erna Solberg annonsere hvem hun danner regjering med, ifølge Aftenpostens kilde. Etter å ha gått i møte sammen klokken 12.00 mandag, gikk de ulike partiene videre til møter med sine respektive partiorganer.

Venstre og KrF har under hele valgkampen understreket at det er «lite sannsynlig» at de skulle sitte i samme regjering som Frp, men partiene har lovet at de skulle delta i sonderingssamtalene og bidra til et regjeringsskifte.

Høyre og Frp skal nå gå videre til de reelle regjeringsforhandlingene før de overtar regjeringskontorene etter Jens Stoltenberg, som søker avskjed 14. oktober når den rødgrønne regjeringen leverer sitt siste statsbudsjett.

Publisert