Kongeparet og kronprinsfamilien feirer jul hver for seg

Kongeparet skal feire jul på Kongsseteren med prinsesse Märtha Louise i år, mens kronprinsfamilien feirer jul på hytta i Uvdal, opplyser Slottet til NTB.

Publisert Publisert

JULEBILDE: Kong Harald (t.v.), kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, dronning Sonja og prins Sverre Magnus på Slottet i Oslo under julefotograferingen. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB

En samlet kongefamilie stilte mandag til den årlige julefotograferingen i Den røde salong på Slottet.

I år ble familien blant annet avbildet mens de beundret en pepperkakemodell av Slottet laget av Fridheim barnehage i Oslo.

Ettersom ingen av medlemmene av kongefamilien skal feire jul på Slottet, blir kanskje pepperkakemodellen av kongeboligen med i bagasjen når kongeparet skal feire jul på Kongsseteren, som er deres private eiendom på Voksenkollen i Oslo.

Prinsesse Märtha Louise skal også feire jul på Kongsseteren.

SLOTT: Kronprinsesse Mette-Marit (t.v.), prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon beundrer pepperkakemodellen av Slottet laget av barn fra Fridheim barnehage i Oslo. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Les også

Kommentar: Er det mogleg å be om eit litt meir kommunegrått kongehus?

Kronprinsparet på hytta

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens hytte i Uvdal i Buskerud, og i år blir det altså feiring på hytta.

Kronprinsparet kjøpte hytta i Fjellsnaret i Nore og Uvdal i 2007.

Første juledag vil kongeparet være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

REISER VEKK: Kongeparet skal feire julen på Kongsseteren sammen med prinsesse Märtha. Kronprinsparet tilbringer julen i Uvdal. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Besøkte kvinnefengsel

I tiden før jul skal kronprinsparet besøke barneavdelingen ved Drammen sykehus.

Dronning Sonja har i mange år gjennomført førjulsvisitt ved en institusjon eller hos en organisasjon som ikke til vanlig får kongelige gjester. I år falt valget på Bredtveit kvinnefengsel, som fikk dronningbesøk i forrige uke.

Under besøket fikk dronningen en presentasjon av fengselet og dets virksomhet, hun fikk en omvisning og fikk møte innsatte.

Publisert