Appen oversetter og forvandler skilt, plakater og menyer til norsk

Oversetter-appen bytter automatisk ut teksten.

Med oversetter-appen kan du holde kameraet foran for eksempel et skilt eller en plakat og se teksten endre seg til et annet språk på skjermen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Google Oversetter-appen (Google Translate) har lengehatt mulighet til å oversette tekst ved at du tar bilde av teksten og deretter får denoversatt etterpå.

På noen fåspråk har du kunnet gjøre dette på en enda mer imponerende måte, ved at du holder kameraet foran for eksempel et skilt eller en plakat og ser teksten endre seg til et annet språk på skjermen.

Nå melder Google Norge at den mest avanserte oversetterfunksjonen er tilgjengelig også på norsk, sammen med 27 andre språk.

Etter at du har installert GoogleOversetter trenger du bare å åpne appen og trykke på kamerasymbolet for å bruke den nye oversetterfunksjonen. Velg språket du vil oversette fra, for eksempel engelsk, og velg norsk som språket du vil oversette til. Språket du vil oversette fra må være ett av de 27 som er støttet – se liste nederst i artikkelen.

Les også: Her kan du se hvordan svevebrettet fungerer.

Forvandler seg foran øynene dine

Når du holder kameraet mot teksten vil du se teksten forvandle seg til ditt eget språk foran øynene dine – og til og med tekststørrelse, skrifttype og farge på teksten vil tilpasses så det ligner originalen.

Perspektivet på teksten justeres også, slik at for eksempel teksten på et skilt du ser på skrå vil se ut som om den er skrevet på skiltet.

Oversetter direkte til 27 språk

Språkene som fungerer med denne funksjonen er oversetting til og fra engelsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk, russisk, spansk, bulgarsk, katalansk, kroatisk, tsjekkisk, dansk, nederlandsk, filippinsk, finsk, ungarsk, indonesisk, litauisk, norsk, polsk, rumensk, slovakisk, svensk, tyrkisk og ukrainsk. Du kan også gjøre enveis-oversettelser fra engelsk til hindi og thai.

Ytterligere ti språk støttes ved at du kan ta bilde av teksten og få den oversatt på et eget skjermbilde etterpå – altså ikke på direkten.

Les også: Kameradrone for nybegynnere

Ikke perfekt

Vi har prøvd appen, og oversettelsene du får er langt fra perfekte. Det ser ut til at det oversettes ord for ord når du bruker direkteoversettingen, men hvis du i stedet trykker kameraknappen kommer du til et nytt skjermbilde hvor du kan velge hvilke ord du vil oversette – og i oversettelsen du fårda ser det ut til at appen klarer å se hvilken sammenheng ordene kommer i, og dermed får en bedre oversettelse.

Denne funksjonen ble flittig brukt på kinesiske restaurantmenyer da Tek.no var på reise til Computex-messeni Taipei tidligere i sommer.

Språkene kan lastes ned til telefonen, slik at du kan bruker oversetterappen uten Internett-forbindelse – praktisk når du befinner deg utenlands.Hvis du vil prøve, finner du Google Oversetter her til Androidog iOS.

Få flere digitale tips:

Publisert: