For 117.000 kroner kan du få den supersikre Android-mobilen Solarin

Rettet mot de ekstremt kravstore.

SIKKERHET: Sirin Labs Solaris er utstyrt med sikkerhetsløsninger for håndtering av en lang rekke cyber-trusler. Men er det verdt pengene?
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Av og til dukker det opp mobiltelefoner som henvender seg spesifikt til kunder som ikke har noe imot saftige innhugg i lommeboken.

Israelske Sirin Labs og deres modell «Solarin» har en prislapp på lettere avskrekkende 14.000 dollar, eller cirka 117.000 norske kroner.

Denne gang handler ikke prisen om edle stener og metaller slik luksusmobilprodusenter som Vertu er kjent for å bruke rikelig av, men om sikkerhet.

Mobilen fra det nystartede firmaet kommer med 256-bit AES-kryptering for meldinger, samtaler og e-post, som enkelt aktiveres ved å trykke på en dedikert «sikkerhetsknapp» på baksiden.

Og den er idiotsikker

Den er også utstyrt med avanserte sikkerhetsløsninger for håndtering av en lang rekke cyber-trusler relatert til både nettverk, skadevare og maskinvare, utviklet av sikkerhetsselskapet Zimperium. Disse skal visstnok ikke stå i veien for en god brukeropplevelse.

«Solarin» har dessuten applikasjoner for låsing, lokalisering og sletting av data ved tyveri eller tap, og kan kryptere alle dataene på mobilen. Når det gjelder spesifikasjoner byr den på en Snapdragon 810-brikke, solide 4 GB minne og 128 GB lagringsplass.

Diskre: her er det i en Swarovski krystall å se, men snarer en diskre design som råder.

Digert batteri

Skjermen er på 5,5 tommer og har QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Hovedkameraet skilter med meget respektable 24 megapiksler, mens frontkameraet har 8 megapiksler. Mobilen har også fire mikrofoner, tre Hi-Fi-høyttalere og fingeravtrykksensor.

Batteriet er imponerende 4040 mAh, som produsenten sier holder til opptil 31 timer med tale og to uker i stand-by-modus. Ikke minst kommer mobilen i en titan-innpakning og Gorilla Glass 4-glass.

Mediehuset Tek.no er eid av TU Media.

Ute etter en mer «normal» mobil?Huawei har nylig sluppet en spennende ny modell

Publisert: