Datatilsynet skeptisk til Facebook at Work

Datatilsynet er bekymret over håndteringen av personopplysninger i Facebook at Work og undersøker om norske kommuner og bedrifter bør bruke tjenesten.

PÅ JOBB: Facebooks intranettjeneste begynner å bli populær i Norge. Datatilsynet er skeptiske.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

De siste ukene har en rekke av Norges mest kjente virksomheter koblet seg på Facebooks populære intranettjeneste, deriblant Telenor, Elkjøp og Rema 1000, skriver Dagens Næringsliv.

Kan bryke opplysningen til egne formål

Datatilsynet er hakket mer forsiktig og ser nå nærmere på behandlingen av personopplysninger i Facebook-systemet, som kjører på dataservere i Sverige og USA.

En utfordring er at Facebook forbeholder seg retten til å bruke opplysningene til egne formål.

«Dette kan være produktutvikling av andre tjenester i hele Facebook-konsernet, omfattende profilering av ansatte, utlevering av informasjon til tilpasset markedsføring til tredjeparter et cetera. Datatilsynet er kort fortalt bekymret for om personopplysninger i Facebook at work blir behandlet på en legitim og forholdsmessig måte», skriver tilsynet i et brev til Røros kommune.

Fått med deg denne nyheten:

Les også

Facebook åpner for å kommentere med videoer

Sjekk med arbeidsgiver om avtalen

Datatilsynet regner med å være ferdig med saksbehandlingen i løpet av et par uker.

Inntil da har direktør Bjørn Erik Thon følgende råd til arbeidstakerne:

— De bør sjekke med arbeidsgiveren sin hvilken avtale som er inngått med Facebook. De bør sjekke om de blir med i en lukket infrastruktur, akkurat som et hjemmesnekret intranett, eller om de går rett inn i den store kverna til Facebook.

Facebook på sin side viser i en kommentar til at man har laget Facebook på jobben fordi man ønsker å tilby en kjent måte for ansatte å samarbeide med hverandre på, og holde seg informert om hva som skjer i bedriften.

— I likhet med alle andre foretaksprodukt, for eksempel e-post i Outlook , eier arbeidsgiver og har juridiske rettigheter til informasjonen ansatte skaper i Facebook på jobben. Facebooks intranettkontoer er atskilt fra personlige Facebook-kontoer og informasjon blir ikke brukt til reklame.

Interessert i digital? Sjekk disse sakene:

Les også

Norsk app-stunt får internasjonal oppmerksomhet 

Les også

Spotify halverer prisen

Les også

En SMS kan slå ut Iphonen din

Les også

Norskamerikaneren bak Apples «Siri» med ny oppfinnelse

Teknologimagasinet: — Android er bedre enn Iphone

Publisert: