Funnet i populært turområde

Både turgåere og mosjonister reagerer med vantro på at Faiza Ashraf ble funnet i turområdet deres.

  • Aftenposten.no
  • Knut A. Nygaard
  • Vibeke Buan
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

— Jeg går på tur her annenhver dag, og jeg hadde en følelse av at hun kunne være i nærheten, sier Arne Kristian Pedersen.

Aftenposten.no traff ham like ved stedet der Faiza Ashraf (26) ble funnet drept onsdag kveld. Arne Kristian Pedersen har gått mange skiturer forbi stedet.

— Det er jo helt forferdelig, sier han.

— Et sted måtte hun være.

Funnet drept

Også flere andre turgåere og mosjonister gir uttrykk for sin forferdelse da vi treffer dem i skiløypen.Den savnede Faiza Ashraf (bildet) ble funnet drept i det populære turområde på Solli i Asker ved 01-tiden natt til torsdag. Mange bruker nettopp dette området til skiturer nå om dagen, og funnstedet ligger i et skogholt rundt 100 meter fra selve skiløypen, og 500-600 meter fra parkeringsplassen på Solli.

Løypene er også populære på kveldstid, da mange går turer med hodelykter.

Artikkelen fortsetter under videoen...

Erkjenner drap

Den siktede 25-åringen erkjente i avhør onsdag at han har bortført og drept Faiza. Han forklarte politiet hvor liket av Faiza Ashraf befant seg, og politiet dro dermed ut og fant 26-åringen drept.

Den andre siktede — en 28 år gammel drosjesjåfør - har ikke erkjent å ha noe med saken å gjøre.

Siktelsene mot de to mennene er nå utvidet - til henholdsvis overlagt drap og medvirkning til overlagt drap.

Selv om 25-åringen har innrømmet drapet, erkjenner han ikke overlegg.

- Føler med familien

De ansatte ved Hennes & Mauritz på kjøpesenteret Oslo City fikk beskjed torsdag morgen om at Faiza Ashraf (26) var funnet drept.

Ashraf jobbet som avdelingsleder i butikken, som har 85 ansatte og er en av de største forretningene i H&M-konsernet i Norge.

— Vi har mottatt budskapet om Faizas bortgang med sorg. Vi føler med hennes familie, og sender våre kondolanser, sier Vibeke Hollan, presseansvarlig i H&M Norge, til Aftenposten.no.

Avholdt kollega

Hun beskriver Ashraf som en avholdt og dyktig avdelingsleder og kollega.

— Faiza har arbeidet i Hennes&Mauritz i over fem år. Hun var en dyktig og positiv person som var vel ansett av sine kolleger og av H&M Norge, sier Vibeke Hollan.

Publisert:

Les mer om dette temaet