Kommunen manglet to ansatte. Det var nok til å betegne situasjonen som «kritisk».

Faren for overbelastning av helsetjenesten i kommunene var et viktig argument for å stenge ned Norge. Men hvor dyster er egentlig situasjonen i kommunene? Selv om mange har utfordringer og smittetallene er skyhøye med omikronvarianten, er det bare fem kommuner som er på rødt nivå.

Strenge tiltak ble begrunnet med en alvorlig situasjon i kommunene. Men kun fem meldte om «kritisk» tilgang på personell forrige uke. Rødest var det i Alver.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

En viktig begrunnelse for smittetiltakene i Norge, har vært faren for at helsetjenesten i kommunene skulle bli overbelastet og bryte sammen.

Før helgen sa helseminister Ingvild Kjerkol at hun tok situasjonen i kommunene «på alvor».

– Denne uken rapporterte 172 kommuner til Helsedirektoratet at tilgangen på personell og kritisk kompetanse er utfordrende eller kritisk, sa en bekymret helseminister Ingvild Kjerkol til VG.

Bakgrunnen var tall fra helsedirektør Bjørn Guldvog. De ble lagt frem på et møte med sykehusene, statsforvalterne og FHI 5. januar.

– Helsetjenesten i kommunen er under press og er svært belastet, sa helsedirektør Bjørn Guldvog da han begrunnet nedstengningen den 21. desember.

Men er dette en presis beskrivelse av hvordan det egentlig går i Norge? Hva viser egentlig tallene?

  • Nederst i artikkelen kan du søke opp din kommune.

Les hele saken med abonnement