Mange vil begrense ikke-vestlig innvandring

Halvparten av de spurte i en ny undersøkelse mener at den ikke-vestlige innvandringen til Norge bør begrenses.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Målingen viser bred motstand i befolkningen mot dagens innvandringspraksis. 27 prosent av de 1.000 spurte mener at den ikke-vestlige innvandringen skal være som i dag, viser målingen utført av Sentio Research Norge på oppdrag fra Human Rights Service (HRS).

Flertallet av velgerne til Ap, Frp, Høyre, Sp og KrF vil at innvandringen fra den muslimske verden og ikke-vestlige land generelt skal begrenses i forhold til dagens praksis.

Verdier

Det er ingen stor forskjell i holdningene hos kvinner og menn. 52 prosent av mennene mener den ikke-vestlige innvandringen bør begrenses, mot 47 prosent av kvinnene.

Blant dem som bor på landsbygda vil 58 prosent begrense ikke-vestlig innvandring. I Oslo vil 47 prosent begrense denne innvandringen.

47 prosent av de spurte mener islam i Norge truer verdier som ytringsfrihet og likestilling mellom menn og kvinner, mens 30 prosent mener at islam ikke utgjør noen slik trussel.

Av Oslos befolkning på 575.500 personer er 26 prosent eller 152.100 personer innvandrere eller norskfødte med innvandrerforeldre.

Ikke overrasket

Innvandringspolitisk talsmann Per Willy Amundsen i Frp er ikke overrasket over funnene i målingen.

– Jeg tar dette som en bekreftelse på at vår innvandringspolitikk støttes av folk flest, sier han til NTB.

Amundsen tror det er et skifte i samfunnet i holdninger til innvandring.

– Grensen er på mange måter nådd. Folk finner seg ikke lenger i at dagens naive og snillistiske innvandringspolitikk videreføres, sier stortingsrepresentanten.

– Frps motstandere har begynt å innse dette, og det er derfor de forsøker seg på å kopiere forslag vi har kommet med de siste årene. Dessverre bærer forslagene mer preg av ord enn handling. Det ser vi tydelig i de 13 forslagene regjeringen lanserte i fjor høst for å stramme inn asylpolitikken. Resultatet er at tallet på asylsøkere er høyere enn noensinne, sier Amundsen.

Publisert: