I dette spannet ligger en Iphone 7 og en Galaxy S7

Toppmodellene ble utsatt for ekstrem undervannstest – med overraskende resultat.

SENKE: Testen gikk ut på å senke begge telefonene ned i sjøen i dette hullete spannet.
  • Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

En av de store nyhetene medIphone 7var at den i likhet med Galaxy S7 har blitt vanntett. Nå har de to store flaggskipmodellene blitt utsatt for en hard test for å avdekke eventuelle forskjeller i kvaliteten på vannsikringen, og resultatet må sies å være overraskende.

Som nettstedet9to5macmelder ble den nye testen utført av YouTube-kanalenEverythingApplePro. Testen innebar å senke både Iphone 7 og Galaxy S7 ned i havet i et hullete spann for å sjekke ved hvilken dybde telefonene måtte gi tapt.

Så mye koster Iphone 7 egentlig

S7 ga opp ved 10,6 meter

Telefonene ble senket ned til stadig større dybde, og begge telefonene tålte nedsenking til hele 20 fots dybde, som tilsvarer seks meter, i fem minutter. Deretter ble dybden økt til 35 fot, cirka 10,6 meter, og først da måtte den ene telefonen gi opp etter fem minutter, nemlig Galaxy S7.

Testen måtte konkludere med at Iphone 7 (t.h.) har bedre vannsikring enn Galaxy S7. Foto: YouTube

Det som gjør dette resultatet litt overraskende er at Galaxy S7 har den såkalte IP68-sertifiseringen, som betyr at telefonen skal tåle 1,5 meters vann i en halvtime. Iphone 7 har derimot den noe lavere IP67-sertifiseringen, som gjør at den skal tåle én meter i 30 minutter.

Ikke helt uskadet

På bakgrunn av dette konkluderte EverythingApplePro med at Apple trolig har vært svært konservative når de ga telefonen sin en IP67-sertifisering.

Det skal nevnes at Iphone 7-telefonen ikke var helt uskadet etter det siste dypdykket, med blant annet hjemknapp som fusket og synlig vannskader på skjermen. Likevel var telefonen altså fullt fungerende, selv en stund etter stuntet. Hele videoen av testen kan du se under.

Flere vanntester

Om du synes testmetodene tilEverythingApplePro virket litt for vågale, har flere aktører også testet vanntettheten til Iphone 7. Deriblant selskapet SquareTrade Labs.I tillegg til å teste vanntetthet, sjekket de også om Iphone 7 nå tåler fall, noe som definitivt ikke har vært tilfelle tidligere. De vurderte mobilen opp mot en Samsung Galaxy Note 7. Square Trade Labs konkluderte slik etter at testingen var gjennomflørt:

  • Vanntetthet: Begge Iphone 7-modellene besto sin IP67-prøve, men med noe dempet lyd i etterkant. Samsung Galaxy Note 7 overlevde sin IP68-rating, men opplevde også lignende lydproblemer i etterkant. (Det vil altså si at Note 7-en ble holdt en halvmeter lenger ned i vann i tilsvarende tid som Iphonene)
  • Bøylighet: Iphone 7 har ikke blitt noe mindre bøyelig.Iphone 7 bøyer ved et trykk på 77 kilogram, mens Plus-varianten bøyer seg ved 82 kilogram. Galaxy Note 7 bøyde seg også ved 82 kilogram, men sprakk i tillegg og var totalt ubrukuelig etter testen.
  • Tromling: Iphone 7-modellene overlevde en 30 sekunders runde i en trommel, med et par skraper og hakk, i tillegg til en sprekk i kameralinsen på Iphone 7-en. Galaxy Note 7 fikk skraper i alle hjørner, samt en sprekk over hele skjermen.
  • Fall: Med forsiden ned sprakk alle telefonene under den første falltesten. Iphone 7 sprakk under den andre falltesten og kunne ikke slås på igjen. Ved tredje falltest fikk 7 Plus en alvorlig skjermfeil som gjorde den ubrukelig. Etter at telefonene ble droppet på hjørnet tre ganger, sprakk skjermen på Iphone 7 samtidig som den delte seg langs siden. 7 Plus fikk en splintret skjerm. Note 7 fikk en splintret bakside. På Iphone 7 og 7 Plus viste falltestene at begge modellene fikk spesielle skader i nedre venstre hjørne.

Mediehuset Tek.no er eid av TU Media.

Her ser du videoen fra SquareTrade Labs' testing:

TEST: Apple Iphone 7 Plus

Det viser seg at den store Iphone 7-varianten er relativt enkel å fikse:Det har iFixit sin demontering konkludert med

Teknologimagasinet tester vanntette mobiler:

Publisert: