Flere skudd avfyrt mot utested i Oslo

Flere skudd ble avfyrt mot et utested i Hausmanns gate i Oslo. Ingen personer er skadd, opplyser politiet.

Publisert Publisert
  • NTB

Politiet mener det bare var flaks at ingen ble truffet da det ble avfyrt en rekke skudd mot et utested i Hausmanns gate i Oslo. Ingen er så langt pågrepet.

– Politiet fikk melding klokken 17.42 om at det var avfyrt skarpe skudd mot et utested i området, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiets innsatsleder på stedet, Kristoffer Bang, opplyser til NTB fredag kveld at de ikke er sikre på hvor mange skudd som ble avfyrt mot Calle’s Mat og Vinhus, men at det dreier seg om «minst en håndfull».

Det er fire kulehull på stedet, blant annet tre i et vindu.

Politiet betegner det som ren flaks at ingen ble skadd i skytingen, ettersom stedet var tilnærmet fullt, og at skuddene ble avfyrt den høyden de ble.

Søker i Akerselva

En bil av typen Jeep som politiet mente var involvert i hendelsen, ble funnet hensatt ikke langt unna, ved Grünerløkka i nærheten av Akerselva. Politiet er ikke sikre på hvor mange som befant seg i bilen, men et vitne så en mørkkledd mann, cirka 180 centimeter høy, løpe fra bilen etter at den ble hensatt.

– I og med at bilen er parkert der den er parkert, undersøker vi om de som kjørte bilen, kan ha kvittet seg med noe i elva, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til VG.

– Svært alvorlig

Innsatsleder Bang forteller at de jobber bredt for å finne motivet for skyteepisoden, og at de da leter i flere miljøer.

Anita Khan, styreleder i Calle’s Mat og Vinhus, sier til NRK at hun ikke ønsker å kommentere hendelsen.

Bang sier politiet ser svært alvorlig på at noen skyter mot et offentlig sted der det befinner seg mange mennesker.

Politiet sperret Hausmanns gate for gjennomkjøring etter skytingen. Det ble jobbet med å sikre vitneopplysninger, og det ble gjort teknisk og taktisk etterforskning på og ved stedet.

Publisert