Verdens raskeste cabriolet

Liker man luft i håret og høye hastigheter, kan dette være bilen.

JUBILEUM: Bilen er en feiring av at Hennessey har eksistert i 25 år. Foto: Produsenten
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Skulle man være interessert i kjøre på seg en solid midtskill, er Hennessey Venom GT Spyder et godt valg. Nylig satte bilen fartsrekord for cabrioleter.

Produsenten brukte flystripa til den amerikanske marinebasen i Lemoore, California, og sendte ut bilen. Rekorden som skulle slås, var satt av Bugatti Veyron Super Sport Vitesse i 2013 – den oppnådde 408,84 kilometer i timen på Volkswagens bane i Ehra-Lessien i Tyskland.

– 2016 markerer 25-årsjubileet til Hennessey Performance, og jeg tenkte at dette ville være en spesiell måte å feire 25 år på, med å gjøre raske biler enda raskere, sier John Hennessey, grunnlegger av firmaet, i en pressemelding.

Hennessey Performance Engineering ligger i Texas, USA, og har spesialisert seg på å trimme amerikanske muskelbiler, pick-up'er og SUVer. Selskapet har blant annet en Corvette med 1000 hestekrefter og en Cadillac Escalade med 800. Allerede for 25 år siden ønsket Audi å lage en superbil. Se her:

Les også

Audi viser frem rariteter

KJAPP: Hennessey sier denne bilen, en Venom GT Spyder, går fortere enn en Bugatti Veyron Super Sport Vitesse. Foto: Produsenten

Kommer for salg

Venom GT har en sjuliters V8-motor, med to turboer, som byr på 1451 hestekrefter og 1745 newtonmeter i dreiemoment. Bilen er basert på en Lotus Elise, men er kraftig ombygd.

Hennessey sier den skal gjøre null til hundre på mindre enn 2,4 sekunder og null til 200 miles i timen (321 km/t) på 13 sekunder. Selskapet har tidligere satt fartsrekorden for «serieproduserte» biler med en hard-top Venom GT, på 435,2 kilometer i timen.

– Dette var en strålende måte å bekrefte det tekniske nivået på vår bil på, som blant annet inkluderer stabilitet i høye hastigheter, med taket av, sier Hennessey.

De slo rekorden til Bugatti med god margin. Bilen oppnådde 427,4 kilometer i timen.

Planen er å lage tre spesialmodeller av Venom GT Spyder, kalt «World Record Edition», for å feire rekorden og jubileet. De skal koste 1,3 millioner dollar, 10,7 millioner norske kroner, og det er før avgifter.

Flere spesielle biler:

Publisert: