Rekord: Kjørte Lindesnes - Nordkapp på 73,5 liter diesel

73,5 liter diesel. Mer drivstoff kan du ikke bruke om du skal sette ny rekord i økokjøring mellom Lindesnes og Nordkapp.

REKORD: Med denne bilen satte Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink to nye rekorder i økokjøring – fra Lindesnes til Nordkapp, og fra Nordkapp til Oslo. (Foto: Shell)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Med en Ford Mondeo har Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink satt rekord i økokjøring mellom Lindesnes og Nordkapp.

På den 2531 kilometer lange etappen endte de opp med et gjennomsnittsforbruk på 0,29 liter diesel per mil.

– Knirkefritt

– Vi kunne ikke ha håpet på bedre forhold. Været var fantastisk, og det er en fordel. Det er nemlig stor forskjell på våte og tørre veier når det kommer til drivstofforbruk, sier Knut Wilthil.

På returen satte duoen nok en rekord. Som de første i verden kjørte de distansen fra Nordkapp og til Oslo, via Finland og Sverige, på én tank med diesel.

– Vi fikk tidlig noen fine tilbakemeldinger fra drivstoffmåleren, og skjønte at det ville gå. Derfor bestemte vi oss for å fortsette forbi Oslo og se hvor langt sørover vi kunne komme på en tank med diesel, sier Henrik Borchgrevink.

Les også

Snart er det tomt for EL-skilt

«Tom» tank ved Eidsvoll

Ved Eidsvoll i Akershus begynte lampen for lavt drivstoffnivå å lyse, men bilen stoppet ikke før de var ved Sundebru rett sør for Kragerø.

FORNØYDE: Knut Wilthil (til venstre) og Henrik Borchgrevink er fornøyde med sine nye rekorder. (Foto: Shell)

Da hadde de kjørt 2129 kilometer på 62 liter diesel. Det utgjør et snittforbruk på 0,28 liter per mil.

– At vi skulle komme så langt, hadde vi knapt turt å håpe på. I distanse tilsvarer dette en kjøretur fra Oslo til Venezia. Forsøket viser at det er mulig å kjøre svært drivstoffgjerrig om man kjenner teknikken. Nå venter vi i spenning på om noen der ute kan slå forbruket vårt på distansen, sier Borchgrevink.

Fra før har duoen verdensrekorden på distansen mellom Kautokeino og Oslo. Turen på 1619 kilometer kjørte de på én tank bensin.

Bilen de brukte mellom Lindesnes og Nordkapp, var en Ford Mondeo med en 1,5 liters dieselmotor med 120 hestekrefter og 6 trinns manuell girkasse.

Flere nyttige saker om bilkjøring og drivstoff:

Les også

Du kan spare tusenlapper på riktig dekktrykk

Les også

Slik blir du en mer effektiv og sparsom sjåfør

Les også

Dette betyr pilen på bilens tankmåler

Les også

Økt dieselavgift fra i dag

Les også

Er du utstyrt for en punktering?

Les også

Danske myndigheter: Lad aldri elbil i vanlig stikkontakt

Reiselysten?

Publisert: