Apples Siri ringte ambulansen, reddet ettåring

Reddet trolig barnets liv, hevder moren.

STEMMESTYRT: Apples Siri lar deg aktivere telefonen og ringe kun ved hjelp av stemmen. Men det er kun de nyeste Ios-enhetene som ikke krever at den er tilkoblet strøm. Her fra den norske versjonen. ILLUSTRASJONSFOTO: Skjermdump
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Australske Stacey Gleeson brukte Apples Siri for å ringe etter ambulansen da hennes ett år gamle datter sluttet å puste, skriver BBC.

Gleeson forteller til BBC at hun grep mobilen og løp til datterens rom for å hjelpe, men at hun mistet Iphonen da hun skulle skru på lyset.

Hun ropte derfor til telefonen for å aktivere Siri, og ba Apples stemmestyrte digitalassistent å ringe opp nødetaten slik at hun kunne be om en ambulanse og få hjelp til å starte med hjerte-lungeredning

Les også

Dette Iphone-trikset bør alle prøve

— Reddet trolig datterens liv

Ifølge Gleeson reddet det trolig datteren Gianas liv.

Da ambulansen kom, pustet datteren som hadde slitt med betennelse i brystet og bronkiolitt. Datteren er nå frisk, og legene har fortalt Gleeson at hun ikke vil få varige skader, men at hvert sekund talte da hun sluttet å puste.

I etterkant ønsket Gleeson å takke Apple.

— Hvor merkelig det enn høres ut, som hun sier til BBC. Apple lot ikke muligheten for positiv oppmerkomhet gå fra seg, og kontaktet australske 7 news som først omtalte saken.

NB! Det er kun Iphone SE, Iphone 6S, og Ipad Pro som lar deg bruke «Hei Siri» hvor som helst. Eldre Ios-enheter må være tilkoblet lader.

Du må dessuten tillate bruk av «Hei Siri» i innstillingsmenyen. Slik gjør du det: Innstillinger -> Generelt -> Siri -> Tillat «Hei Siri»

Les også

Advarer mot sikkerhetsrisiko med Apples «Siri» 

Les også

Slik får du krystallklar lyd på Iphone

Les også

Facebook tvinger Messenger-brukere til å installere appen

Les også

Hvilken mobil har det beste kameraet?

Teknologimagasinet: Se vår flyvende farkost-spesial!

Les også

BBC går i strupen på Netflix med «Britflix»

Publisert: