Dette er de heteste ryktene før kveldens Apple-event

Ios 9, Apple Music og Apple TV. Forventningene er store før Apples utviklerforum braker løs.

UTVIKLERKONFERANSE: Denne uken samler Apple utviklere fra hele verden for å vise frem nye muligheter.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I kveld norsk tid går startskuddet for årets utgave av Apples utviklerforum WWDC (Apple Worldwide Developers Conference).

PÅ SCENEN: Slik så det ut da Apple-sjef Tim Cook stod på scenen under WWDC i 2013. FOTO: APPLE

En anledning Apple benytter til å vise frem smakebiter på hva vi kan forvente oss av nye produkter og utviklermuligheter i tiden fremover.Som vanlig når det drar seg mot et nytt Apple-event, har ryktebørsen gått varm.

Vil Apple omsider lansere sin lenge forventede musikkstrømmingstjeneste Apple Music som skal ta opp kampen mot Spotify og Pandora, og hva kan vi forvente av Ios 9, den niende hovedversjonen av Apples operativsystem for Iphone og Ipad?

Ios 9

En av de heteste snakkisene er hvorvidt Ios 9 og de nye Iphone-modellene som lanseres til høsten får den såkalte «Force touch» skjermteknologien som Apple Watch er utstyrt med.

En teknologi som gjør det mulig å trykke med ulik styrke for å styre ulike menyvalg og funksjoner.

Det spekuleres også i hvorvidt Apples «taptic engine» og dens vibrasjonsvarsler blir en del av Ios 9 og den nye Iphone-pakken.

Et nytt Ios-tastatur står også lavt i odds, og mange tror Apple vil gjøre talestyringssystemet Siri tilgjengelig for tredjepartsapper.

Og vil det bli mulighet for utvidet multitasking og splittskjermvisning av to ulike apper eller visning av to Safari-vinduer samtidig på Ipaden?

Apple Watch

RASKERE APPER: Vil Apple gjøre det enklere å utvikle raskere apper til Apple Watch? FOTO: APPLE

For utviklere som har hovedfokus på Apple Watch, er det ventet at Apple vil gjøre det enklere å utvikle apper som kan kjøres direkte på klokken uten behov for stadig å gå veien om telefonen. Noe som går på reaksjonstiden løs.Siste nytt om Apple Pay, og lanseringsstatus og utviklermuligheter for Apple Homekit, Apples rammeverk for smarte hjem og Tingenes internettsom debuterte på WWDC i 2014, står også på forventningslisten.

Det gjør også en ny versjon Apple TV, skjønt det er flere som tror en oppdatering av den vesle strømmeboksen lar vente lenger på seg.

Les også:

Les også

- Apple Watch er treig, irriterende og klønete

OS X 10.11

Det er ikke bare de mobile enhetene til Apple som får oppgradert operativsystemet. Også Apples operativsystem for datamaskiner, OS X, får en revisjon som trolig vil by på både et nytt kontrollsenter og økt sikkerhet.

Les også:

Publisert: