Samsungs batterimareritt fortsetter

Mobiloperatører stopper salget av erstatningsmodellene — Samsung justerer produksjonen av Galaxy Note 7 «av hensyn til kvalitet og sikkerhet».

PROBLEMER: Batteriproblemene til Samsung ser ut til å fortsette med Galaxy Note 7 etter rapporter om at også erstatningsmodeller skal ha tatt fyr.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Flere rapporter om at batteriet i Samsungs nye toppmodell Galaxy Note 7 tok fyr, gjorde at den sørkoreanske elektronikkgiganten måtte tilbakekalle 2,5 millioner enheter i september.

Nå tyder det på at også erstatningsenhetene har batteriproblemer, og forrige uke ble et amerikansk rutefly evakuert etter at en passasjer opplevde at det som angivelig skal ha vært en erstatningsmodell tok fyr.

Les også

Ny Samsung-telefon tok fyr på fly

Nylig valgte de amerikanske mobiloperatøreneAT&T og T-Mobile å stoppe salget av erstatningsmodellen, og ifølge en Samsung-ansatt som har uttaltseg til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, har Samsung av sikkerhetsgrunner valgt å midlertidig stanse produksjonen av Note 7. En beslutning som skal ha vært tatt i samarbeid med både amerikanske og kinesiske myndigheter.

På sin hjemmeside gir Samsung uttrykk for at de forstår kundenes bekymring, men i en melding lagt ut i dag oppfordres berørte Note 7 kunder til å bytte inn med en erstatningsmodell. Her sies det med andre ord ingenting om at produksjonen er stoppet, snarere at erstatningsprogrammet fortsetter.

Hvilken er mest vanntett?

Les også

I dette spannet ligger en Iphone 7 og en Galaxy S7

— Produksjonen er ikke stoppet

Til BBC sier Samsung at de «justerer produksjonsplanene for av kvalitets- og sikkerhetshensyn», og det samme svaret får vi av Samsungs nordiske kommunikasjonsansvarlig, Hanna Brenner.

— Jeg kan ikke bekrefte at produksjonen skal være midlertidig stoppet, men at det er snakk om at Samsung har anpasset produksjonen for å ivareta sikkerheten.

Noe svar og nærmere forklaring på hva Samsung legger i «å anpasse produksjonen», får vi dog ikke.

Brenner presiserer at ingen Galaxy Note 7 har blitt solgt i Norge eller Norden. - Vi har like vel valgt å informere om innbytteprogrammet for å fange opp eventuelle kunder som har kjøpt en Galaxy Note 7 i utlandet. Disse kan kontakte forhandler eller Samsung for å få sin Note 7 byttet, sier Brenner.

Tek har testet Galaxy Note 7: Omtrent så heftig som en mobiltelefon kan bli

Har du sett:

Les også

Denne TV-en er  gjennomsiktig

Teknologimagasinet:

Publisert: