Statsviter og KrF-politiker ber andre fylker overse Rogaland

Rogaland KrF har satt en uheldig presedens, sier Arne Ramslien, statsviter og nestleder i Alver KrF. Han frykter KrF vil rives i to.

BOK: KrF leder og forfatter Knut Arild Hareide under lanseringen av boken «Det som betyr noe» i Vennesla forrige uke. Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

NTB

– Når partiet skal bestemme noe så viktig og skjellsettende spørsmål som i verste fall kan rive partiet i to, er det viktig at prosessen blir så god som overhodet mulig, sier Ramslien til Stavanger Aftenblad.

Han har sittet i Hordalands største lokallag Alver KrF i åtte år.

Les også

NRK: Hareide går av som partileder dersom han ikke får viljen sin

– Kan forsvinne

Én av tre på fylkesårsmøtet i Rogaland KrF stemte lørdag for partileder Knut Arild Hareides råd om å gå inn i regjering med Ap og Sp. Men av de 16 delegatene som ble valgt til det ekstraordinære landsmøtet 2. november, støtter kun én Hareides veivalg. Ramslien kaller praksisen for maktarroganse og «oppskriften på splittelse etter 2. november».

– Fordi de stemmene som så til de grader blir dominert og ikke hørt, kan miste motivasjonen og forsvinne fordi de føler seg så overkjørt. Derfor er det avgjørende at de kommende fylkesårsmøtene ignorerer den håpløse prosessen Rogaland la opp til, forklarer han.

Les også

Stemmer tel, valordninga avgjer

Ekstra landsstyremøte

Prosessen i Rogaland har fått skarp kritikk fra andre lokallag, men også støtte. Hareide uttalte til NTB i helgen at han håper ingen andre i partiet lytter til signalet som ble sendt i dette fylket. Ifølge VG har situasjonen ført til at partiets generalsekretær Hilde Frafjord Johnson søndag kveld innkalte til ekstraordinært landsstyremøte mandag.

– Det innkalles til ekstra landsstyremøte på telefon i morgen, om prosedyrer for delegatvalg fra årsmøtene, står det i innkallingen, som er sendt ut på tekstmelding.