DN: Nye byggeoverskridelser på Stortinget

En ny kostnadssprekk i Stortingets oppussingsprosjekt gjør at sluttsummen nærmer seg 2 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Kostnadene for Stortingets byggeprosjekt kan bli enda høyere enn de allerede oppjusterte anslagene, skriver Dagens Næringsliv. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

NTB

For tre år siden var det anslått at prosjektet – som inkluderer rehabilitering av nabogården til Stortinget, en underjordisk tunnel og nytt postmottak – skulle koste 1,1 milliarder. Året etter, i 2016, ble anslaget økt til 1,8 milliarder, og nå ligger det an til enda en justering, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Kilder i flere partier forteller avisen om en ny kostnadssprekk i rehabiliteringen av nabogården. Det skal være snakk om en økning på godt over 100 millioner kroner og kan bli opp mot 200 millioner, skriver DN.

Stortingspresident Olemic Thommessen har kalt inn presidentskapet til møte torsdag for å diskutere den økonomiske situasjonen.

– På torsdag vil vi behandle usikkerhetsanalysen fra prosjektledelsen og rapporten som kommer i kjølvannet av Stortingets behandling av byggesaken. Utover det kan jeg ikke kommentere DNs opplysninger, sier Thommesen.