JOWST vant den norske MGP-finalen

Vinneren skal representere Norge i Kiev i mai. – Takk for alle som har hjulpet til og har gitt meg troen.

VANT MGP: JOWST vant den norske Melodi Grand Prix-finalen med sangen «Grab the Moment» i Oslo Spektrum. NTB scanpix

NTB

I gullfinalen sto kampen om en tur til Ukrainas hovedstad Kiev i mai mellom JOWST, Ulrikke, Elin & The Woods og Ammunition.

Til slutt var det altså JOWST som trakk det lengste strået, med sangen «Grab the Moment».

– Takk for at dere har troen på oss. Vi skal gjøre dere stolte i Kiev, sa vokalisten fra scenen etter å ha fremført vinnerlåten en siste gang.

– Vi skal gjøre dere stolte

JOWST kommer fra musiker Joakim With Steens navn. I tillegg til å være artist har Steen jobbet som lydtekniker siden 2011. Vokalist i bandet er Aleksander Walmann.

– Takk for alle som har hjulpet til og har gitt meg troen, sa Steen fra scenen etter at seieren var i boks.

– Takk til hele Norge som har stemt på oss.

Europeisk finale i mai

Den irske MGP-legenden Johnny Logan overrasket for øvrig med å fremføre udødelige "Hold Me Now" som han vant den internasjonale finalen med helt tilbake i 1987.

Mens den siste stemmeopptellingen pågikk, vekket Agnete Johnsen minnene fra i fjor, med en ny versjon av elektropopsangen "Icebreaker" hun representerte Norge med i Stockholm i fjor, men som aldri nådde finalen.

Som vanlig var det seerne som avgjorde hvem som til slutt trakk det lengste strået. I tillegg til publikumsstemmene var to juryer også med på å gi stemmer.

Artistene som røk ut etter første runde var Jenny Augusta, Rune Rudberg Band, Kristian Valen, In Fusion, Amina Sewali og Ella.

Finalen i Eurovision Song Contest blir holdt i Kiev i Ukraina 13. mai. Semifinalene går 9. og 11. mai.