Bombelignende gjenstand funnet i Oslo

Et større område på Grønland i Oslo er sperret av etter funn av en bombelignende gjenstand. En mann tatt inn til avhør av politiet. 

SPERRET AV: Politiet har sperret av et område på Grønland i Oslo og en mann er pågrepet etter funn av bombelignende gjenstand lørdag kveld. NTB scanpix

Politiet har funnet en kasse som de omtaler som en bombelignende gjenstand ved broen ved Grønlandsleiret i Oslo. En mann er tatt inn til avhør.

Et større område på Grønland i Oslo er sperret av etter funnet.

– Det er snakk om en kasse rundt 30 x 30 centimeter. Den er funnet ute på gata ved brua her i Grønlandsleiret, opplyser innsatsleder Sven Arild Jørundland til pressen på stedet.

– Den er av en sånn størrelse at vi tror ikke den har et stort skadepotensial, men vi er nødt til å undersøke den. Vi har satt tilstrekkelige sperringer, slik at publikums sikkerhet er ivaretatt, sier Jørundland.

Foretar undersøkelser

– Bombegruppen er på vei for å foreta nødvendige undersøkelser. Vi tar funnet alvorlig. Vi mistenker at det er en anretning som er ment for å gå av, men samtidig kan det virke som dette er en gjenstand som ikke har stort skadepotensial, sier Marita Aune til Nettavisen.

Bombegruppen er på stedet og har igangsatt undersøkelser.

– De må svare på om det er snakk om en bombe men det er en gjenstand som har gjort oss mistenksomme, sier Jørundland.

Avhør

Politiet har innbrakt en mann som har status som mistenkt.

– Den patruljen som stanset ham har jeg ikke snakket med. Men de fattet mistanke for gjenstanden, kikket på den, synes den var mistenksom og da startet vi det apparatet vi startet, fortsetter Jørundland.

– Det er trygt for Oslos befolkning, vi har sperret av området, sier Jørundland.

– Vi har tatt med vitner som har sett det hele inn til avhør.

PÅGREPET: Politiet har pågrepet en mann og sperret av et område på Grønland i Oslo etter funn av en bombelignende gjenstand. NTB scanpix