Åtte menn knivstukket

Åtte menn ble stukket med kniv i fem episoder i Oslo og på Rælingen lørdag kveld og natt til søndag. To er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

NTB

En person ble alvorlig skadd da han ble stukket med kniv i halsen på Youngstorget ved 3.40-tiden natt til søndag.

– Det var såpass kritisk at mannen umiddelbart ble kjørt til Ullevål universitetssykehus av en av politipatruljene som kom først til åstedet, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Sykehuset opplyser at mannen (23) er alvorlig skadd. Tilstanden er stabil.

To gjerningspersoner

Ytterligere tre menn i alderen 22 til 24 år ble knivstukket i den samme episoden på Youngstorget midt i Oslo sentrum. En av dem ble stukket i skulderen. De to siste skal ha sluppet unna med mindre skader, ifølge politiet.

En mann som antas å være hovedgjerningsmann er pågrepet.

– Vi jakter på ytterligere en gjerningsmann. Motiv og omstendigheter er foreløpig ukjent for oss. Det var flere vitner. Vi får se hva avhørene fører til, sier Grøttum.

Punktert lunge

En 19-åring fra Nittedal ble kjørt til Ahus med punktert lunge etter å ha blitt stukket i brystet på Løvenstad i Rælingen kommune like over midnatt natt til søndag.

– Sykehuset opplyser at han er alvorlig skadd, men det er ikke fare for livet, sier operasjonsleder Anders Buvarp i Romerike politidistrikt til NTB.

En 20 år gammel mann fra Lillestrøm er pågrepet og siktet for knivstikkingen. Hendelsesforløpet var søndag morgen fortsatt ukjent.

Kvinne pågrepet

Like før midnatt natt til søndag ble en 26 år gammel kvinne pågrepet etter at en 53 år gammel mann ble knivstukket i brystet i en leilighet i Schweigaards gate i Gamlebyen i Oslo.

– Knivstikkingen skal ha blitt utløst av en krangel. Mannen virket oppegående og snakket med patruljen på stedet før han ble kjørt til sykehuset. De opplyste senere at tilstanden var stabil sier Grøttum.

Masseslagsmål

Bare fem minutter tidligere måtte politiet rydde opp i et masseslagsmål på Vippetangen da siste båt fra Hovedøya la til kai. 20-30 personer skal ha vært involvert, og også her ble det trukket kniv.

– En mann ble skadd, men ikke verre enn at han først ikke ville ha hjelp i det hele tatt. Etter hvert gikk han selv inn i ambulansen og ble med til legevakten for en sjekk. Situasjonen var for øvrig uoversiktlig, og ingen kniv er funnet, dermed er heller ingen pågrepet, sier Grøttum.

Stukket på Løkka

Tidligere lørdag kveld var fem personer involvert i en knivepisode på Grünerløkka i Oslo. Her ble en person brakt til legevakten med lettere skader.

Politiet betegnet hendelsen som fant sted i 21-tiden som en intern slåsskamp. (©NTB)