- Gjorde sterkt inntrykk

Arendal (bt.no): - Ingen saker har gjort så inntrykk som Baneheia-saken, sier TV 2-journalist Per Asle Rustad. I løpet av to dager skal TV 2-journalist Per Asle Rustad ha tolv live-innslag fra Baneheia-saken i Arendal.

  • Irina Lee
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 21 år gammel

TV 2s journalist Per Asle Rustad har dekket flere hundre rettssaker. Baneheia-saken

— Alle var forberedt på at det kom til å bli belastende. Men ingen var i stand til å forberede seg på det som kom frem i retten, forteller Rustad til bt.no.

Starter i Arendal i dag

Viggo Kristiansen og Jan Helgen Andersen ble dømt for Baneheia-drapene i Kristiandsan byrett i fjor sommer. I dag starter Agder lagmannsrett behandlingen, og over femti journalister og fotografer har allerede meldt sin ankomst.

TV 2 har til sammen åtte medarbeieder i Arendal denne uken. I tillegg til Rustad, er to reportere på plass i sørlandsbyen. I tillegg har tv-kanalen sendt en rettstegner, tre teknikere og en redaksjonssjef for å koordineere det hele.

Egen psykolog

Nyhetsredaksjonen har også satt av en egen psykolog for å følge opp medarbeiderne som jobber med saken. Søndag kveld traff gruppen hverandre i to og en halv time for å forberede seg på saken.

— Psykologen forberedte oss på de sterke tingene vi kommer til å få høre, og gjorde oss oppmerksom på hva vi kunne vente oss av reaksjoner i etterkant, forteller Rustad.

Klokken 09 i morges hadde han fjerde live-sending denne morgenen. Klokken 1830 og 21 i kveld er han tilbake på skjermen. I løpet av saken to første dager vil han ha avviklet 12 live-innslag fra Arendal. Da er det fortsatt fem uker og tre dager igjen av rettssaken.

Publisert:
RETT PÅ LUFTEN: TV 2-reporter Per Asle Rustad var direkte inne fra Arendal fire ganger mandag morgen.