Ektepar overfalt i sitt eget hjem

En 38 år gammel mann er innlagt på Ullevål sykehus med skader i ansikt og bryst etter at han og kona ble knivstukket og kneblet i sitt eget hjem torsdag.

Publisert: Publisert:

STIG TORE LAUGEN, NTB

Mannens helsetilstand skal være stabil, men han er slått i ansiktet og knivstukket i skulder— og ryggpartiet, opplyser Ullevål sykehus.

Hans 32 år gamle kone kom ikke fysisk til skade under overfallet, men er sterkt preget av hendelsen.

– Hun har tatt det tungt og er i sjokk, forteller vaktleder Laila Back ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Begge de to ble bakbundet og kneblet av de tre inntrengerne som tok seg inn i huset deres i Mosseveien ved 12-tiden. Først etter en times tid kom ekteparet seg løs og fikk varslet politiet.

Snakket gebrokkent Kvinnen ble avhørt torsdag, men politiet har ingen konkrete gjerningsmenn i kikkerten etter det brutale overfallet.

– Vi har fått fortalt at det er snakk om tre utenlandske menn som snakket gebrokkent norsk og engelsk. De skal være lyse i huden og trolig er de fra Øst-Europa, forteller Back.

Trioen skal ha truet seg inn i ekteparets hus i Mosseveien i Oslo ved hjelp av to kniver og et svart håndvåpen.

Rotet noe veldig Politiet ville torsdag kveld forsøke å avhøre den skadde 38-åringen.

– Vi vet jo ikke om dette er personer vi har i vårt fotoarkiv, men vi håper å få til en fotokonfrontasjon, forteller Back.

Kriminalteknikere jobbet hele torsdag på åstedet for å sikre spor, men det politiet var ved 1830-tiden torsdag kveld ikke kjent med om noe var forsvunnet

– Inntrengerne har imidlertid romstert noe veldig i huset og det er vanskelig å skaffe seg noen oversikt, forteller vaktlederen.

Ventet på vaktselskap Ekteparet var hjemme og ventet på at ansatte i et vaktselskap skulle komme for å utbedre en feil ved alarmanlegget i hjemmet deres. Da det ringte på døra trodde de at det var representanter fra vaktselskapet som kom, men det viste seg å være helt feil. I stedet var det tre overfallsmenn som tok seg inn i huset.

– Vi tror det er helt tilfeldig at disse tre tvang seg inn på akkurat det tidspunktet, forteller Back.

Publisert: