Charterturene til Tyrkia går som planlagt

Charterturene til Tyrkia neste uke blir ikke kansellert, opplyser de største norske reisebyråene. Utenriksdepartementet har også endret reiserådet.

ENDRET REISERÅD: UD fraråder fortsatt reiser til Istanbul og Ankara, men ikke transitt på flyplassene i de to byene.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Både Star Tour, Apollo og Ving opplyser til NTB at charterturene til Tyrkia vil gå som planlagt i neste uke.

— Vi kansellerer selvsagt turene dersom UD fraråder reiser til våre destinasjoner, sier Nora Aspengren i Star Tour.

Reisebyrået måtte kansellere turer til Tyrkia lørdag og søndag fordi Utenriksdepartementet frarådet turer til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige.

Apollo og Ving har også flere planlagte turer til Tyrkia neste uke, og de har heller ikke tenkt å kansellere reisene. De fleste turene går til turistbyene Antalya og Alanya.

Kommentar:

Les også

Difor lukkast ikkje kuppforsøket

Nytt reiseråd fra UD

Etter kuppforsøket fredag kveld gjaldt UDs reiseråd for hele Tyrkia. Søndag ettermiddag har derimot departementet endret reiserådet. Nå er det bare reiser til eller opphold i Ankara og Istanbul som ikke er strengt nødvendige som frarådes, unntatt i transittområder på flyplassene.

Ireiserådetsom ble oppdatert søndag, fraråder UD som tidligere alle reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendig i grenseområdene i Tyrkia nærmere enn ti kilometer fra grensen til Syria.

Samtidig oppfordres det til å utvise aktsomhet ved reiser og opphold i resterende områder av de provinsene som grenser til Syria, samt øvrige provinser i sørøst.

Les også:

Les også

Fra kaos til fest i gatene i Tyrkia

Vurderes fortløpende

UD opplyser til NTB at reiserådet blir vurdert fortløpende.

UD iDanmarkogSverigehar også endret sine reiseråd og fraråder ikke lenger folk mot å dra til Tyrkia. Sveriges reiseråd er nærmest identisk med det norske, mens dansk UD har et mer omfattende sammendrag, der det uansett legges vekt på at reisende er forsiktige og aktpågivende og at man holder seg på sikker avstand fra større forsamlinger og politiske demonstrasjoner.

Publisert: