KrF vurderer kontrollsak selv om Sandberg går av

Oppfølgingen av Per Sandbergs (Frp) Iran-reise handler om noe mer enn feil begått av en enkelt statsråd, sier KrFs Hans Fredrik Grøvan.

Publisert Publisert

Oppfølgingen av Per Sandbergs (Frp) Iran-reise er ikke over med fiskeriministerens avgang, sier KrFs Hans Fredrik Grøvan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

  • NTB

– Det viktige for oss er å få svar på alle spørsmål om vurderinger og forhold knyttet til sikkerhet og rutiner, sier Grøvan, som er KrFs mann i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Han understreker at oppfølgingen av Sandbergs Iran-reise ikke er over med at Sandberg går av som fiskeriminister.

– Dette handler ikke bare om en statsråd som har gjort ukloke ting, men også om statsministerens og regjeringens oppfølging. Vi må ha innsyn i alle vurderinger, inkludert hva Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har konkludert med. Svarene fra Solberg avgjør om å det blir nødvendig å ta saken inn i kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier Grøvan til NTB.

Han mener også at Stortinget må få svar på om noen av Sandbergs kontakter – det være seg i Iran eller under Kina-reisen i mai – har bidratt til «på noen som helst måte å sette rikets sikkerhet i fare».

– Vi trenger en fullstendig gjennomgang for å kunne gjøre våre vurderinger, understreker Grøvan.

Publisert