I Japan har de åpnet hotell hvor menneskelige ansatte bare blir tilkalt i nødstilfeller

Robotene tar seg av alt fra innsjekking til matservering.

UVANLIG: Dette er en av resepsjonistene ved hotellet. Trolig en slager blant de yngste gjestene.
  • Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Robtteknologien har gjort store fremskritt de siste årene, og Japan er blant landene som både langt fremme på dette området.

Japanerne er også kanskje de mest kreative når det gjelder å finne nye bruksområder for teknologien, og nå har landet etablert sitt førsterobot-hotell byen Nagasaki i det sørlige Japan.

SomWiredmelder, skal hotellet «Henn-na Hotel» som åpnet dørene sist sommer være det aller første i sitt slag i verden.

Denne roboten løser Rubiks kube på ett sekund

Robot-resepsjonister

Konseptet bak hotellet er å maksimere effektiviteten i måten det drives på, og i det henseende har man altså blant annet satset på ikke-menneskelig personale i form av roboter.

HJELP. Hoteller bruker også roboter til å frakte bagasjen, blant annet. Foto: Henn--na Hotel

De unike robot-resepsjonistene består blant annet av en menneskelignende, kvinnelig variant, en leketøyaktig krabat, samt en dinosaur.I tillegg finnes det en velkomstrobot som tar imot gjestene like på innsiden, mindre assistanse-roboter inne på selve rommene og en robot som frakter bagasjen.

Robotene er i stand til å sjekke inn gjestene på hotellet uten menneskelig assistanse, og kan også føre enkle samtaler. Hotellet har riktignok også levende mennesker tilgjengelig, men skriver på hjemmesiden sin at disse kun er ment å tilkalles i nødstilfeller.

Byr også på annen teknologi

I tillegg til roboter byr hotellet også på diverse andre teknologiske effektiviseringstiltak. For å spare elektrisitet har gjestene anledning til å låne nettbrett til å se på TV, og lyset på rommene kontrolleres ved hjelp av bevegelsessensorer.

Ellers opererer ikke hotellet med nøkler til rommene. I stedet benyttes ansiktsgjenkjenningsteknologi til å åpne dørene, og gjestene har også mulighet til å få et kontaktløst kort som nøkkel.

Ikke minst benytter Henn-na Hotel en spesiell aircondition-løsning som innebærer å bruke elektromagnetisk bølger til å lede varme direkte mellom objekter uten å påvirke luften imellom.

Mer informasjon om det spesielle hotellet finner du påhjemmesiden.

Mediehuset Tek er eid av TU Media.

Også i Vesten satses det tungt på robotteknologi:Nå har Googles høyteknologiske «Atlas» blitt virkelig avansert

Les også

19-åring programmerte tjeneste til automatisk å anke parkeringsbøter

Teknologimagasinet: Er Sonos fortsatt kongen på multiroms-haugen?

Publisert: