Skeptiske samarbeidspartnere

Jubelen sto ikke i taket verken hos Krf eller Venstre da de nye statsrådene ble offentliggjort.

Publisert Publisert

AVVENTENDE: Venstre-leder Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide (Krf). Her fotografert i forbindelse med budsjettforhandlingene tidligere i vinter. Foto: NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener

– Endringene som er blitt gjort i regjeringen oppleves ikke som en invitasjon til sentrum, snarere tvert imot, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Sammen med Venstre-leder Trine Skei Grande møtte han pressen i vandrehallen på Stortinget tirsdag ettermiddag for å kommentere utskiftningene i regjeringen.

Les også

- Jeg ser frem til å jobbe med dem

– Endringene oppleves ikke som en invitasjon til sentrum, men alle nye statsråder fortjener en sjanse. De må vurderes ut ifra den politikken de leverer, sa Hareide.

Venstres leder Trine Skei Grande mener at statsminister Erna Solbergs drøm om en firepartiregjering er i ferd med å svinne hen etter dagens endringer.

– Med dette tar regjeringen et godt steg bort til høyre for oss, og vi får to statsråder som begge er klimafornektere med en retorikk som ikke akkurat er inkluderende, sier Grande og tenker på innvandringsminister Sylvi Listhaug og justisminister Per-Willy Amundsen.

– Jeg er spent på om det stilles krav til dem om at de holder seg til den felles politikken som det er enighet om. Statsrådene rundt bordet må kunne respektere dette, sier Grande.

Publisert