Tjente over 850 millioner på flyktningstrømmen

Hero Norge, som driver en rekke asylmottak, tjente hele 852 millioner kroner på flyktningstrømmen i fjor og sikret seg dermed rekordoverskudd, skriver Nettavisen.

Publisert Publisert
  • NTB

Årsresultatet etter skatt ble 44 millioner kroner, noe som vil si et overskudd på drøyt 3,6 millioner kroner i måneden. Mesteparten av pengene kommer fra det offentlige.

Les også

Legger ned mottaket på Ågotnes

— Behovet for mottaksplasser varierer fra år til år, og fra sommeren 2015 økte ankomstene dramatisk i Norge. Flere av mottakene var midlertidige og mange var såkalte akuttmottak med kort varighet, skriver styret i Hero i sin årsberetning.

Hero er i dag Skandinavias største mottaksoperatør og har flere titall mottak i Norge og Sverige. Bak selskapet står milliardærbrødrene Roger og Kristian Adolfsen, som overtok aksjemajoriteten i 2014.

Les også

Disse tjener på akuttmottakene

Men pengefesten kan snart være slutt. Etter en dramatisk nedgang i antall asylankomster har Utlendingsdirektoratet varslet at mottakskapasiteten skal bygges ned med en tredel i løpet av sommeren. Dersom nedgangen fortsetter, kan antall plasser bli ytterligere redusert.

Publisert